Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Låna

Så ansöker du om bolån

Vi är experter på bolån och hjälper dig genom hela processen.

Här går vi igenom hur det funkar.

 2. När du börjat gå på visningar – ansök om lånelöfte.

 3. Ring oss när det är dags för budgivning och om du ska skriva kontrakt.

Så här gör du – del för del


1. Räkna på hur mycket du kan låna

Börja med att räkna ut hur mycket du kan låna för att se hur mycket du har råd att köpa en bostad för. Du ser också direkt vad det kostar och vilken ränta du får. Testa dig fram och se hur din kalkyl påverkas med olika månadsavgifter och kontantinsats.

Du kan räkna hur många gånger du vill.


2. När du börjat gå på visningar – ansök om lånelöfte

När du vet hur mycket du vill låna och börjat gå på visningar kan du ansöka om ett lånelöfte - du får besked direkt på skärmen. Bra att veta om lånelöftet:

1. Lånelöftet är giltigt i 3 månader.

2. Om du vill ändra någon uppgift i efterhand - gör en ny ansökan själv digitalt. Om du gjorde ditt första lånelöfte inom de senaste 3 månaderna så tar vi ingen ny kreditupplysning.


3. När du hittat en bostad du vill köpa och lägga bud på – ring oss

Nu är det viktigt att du ringer oss på 0771-45 30 00. Då går vi igenom uppgifterna i lånelöftet och du får ett godkänt lånelöfte som gör att du tryggt kan gå hela vägen i budgivningen. Ha gärna en lönespecifikation tillgänglig när du ringer.

Har du inget lånelöfte än? Då är det allra smidigast om du skaffar ett lånelöfte digitalt, och sedan ringer oss.

Ring oss innan du skriver kontrakt

Vinner du budgivningen måste du ringa oss innan du skriver kontraktet så att vi kan göra en bedömning av bostaden du vill köpa och slutgiltigt bevilja din låneansökan.

Om du inte har ett lånelöfte hos ossgör en låneansökan för en specifik bostad här.

Få svar på dina frågor i

Bytabostadsguiden

Vad händer innan, under och efter bolåneaffären?

Ska jag köpa eller sälja först?

Vad kostar det?

Om du skaffar bolån hos oss


  • Rätt bolåneränta och villkor direkt
    Hos oss är räntan alltid prutad och klar. Det innebär att du inte behöver förhandla eller köpa till fler tjänster för att få ner boräntan när du skaffar bolån hos oss. Räntan baseras alltid på lånebeloppets storlek samt dess förhållande till bostadens värde. Vi tar heller inte ut någon uppläggningsavgift. Här kan du kan själv räkna fram din bolåneränta.

  • Våra bolånespecialister bryr sig
    Vi är experter på bolån och vill hjälpa dig att göra en bra affär. Ditt bolån ska vara bra, smidigt och tryggt. Tar du bolån hos oss har du tillgång till våra bolånespecialister alla dagar 8–19. Vi finns på 0771–45 30 00. Börja gärna med att planera och räkna i vår kalkyl.

  • Juristhjälp och rabatt på försäkringar
    Som ny bolånekund hos oss får du kostnadsfri juristhjälp och rabatt på försäkringar.

Allmän information om bolån

Bankerna som är medlemmar i Svenska Bankföreningen har gemensamt tagit fram allmän information om bolåneprodukter i Sverige. Mer information om SBAB:s bolån finner du på vår webbplats och i den information du får från oss i samband med bolåneansökan och det bindande erbjudandet.

Allmän information om bolån - Svenska Bankföreningen (pdf)