Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Omvärld & Analyser

Omvärld & Analyser

SBAB:s chefsekonom, Robert Boije, och SBAB:s boendeekonom, Claudia Wörmann, är ekonomiska experter som bedriver analysverksamhet inom makroekonomi, sparande, boendeekonomi och andra privatekonomiska frågor. De verkar som SBAB:s talespersoner och arbetar för att sprida information och dela med sig av sin kunskap och kompetens till såväl kunder som investerare, allmänhet och media.

Vart är vi på väg?

Under serien "Vart är vi på väg?" publicerar SBAB Boräntenytt och Bomarknadsnytt. Utifrån det makroekonomiska läget beskrivs utvecklingen på bolånemarknaden respektive bostadsmarknaden.

Mäklarbarometern

Speglar de senaste tendenserna på bostadsmarknaden. Bygger på SBAB:s enkätundersökning bland fastighetsmäklare. Mäklarbarometern utkommer varje kvartal.

Spara & Placera

Här hittar du rapporter om privatekonomi och sparande, framför allt om kontosparande.

Specialstudier

I Specialstudier analyseras ämnen som till exempel olika bakgrundsfaktorers betydelse för låntagarnas val av bindningstider på bolånen.