Billån till bra ränta

Låna till bil – upp till 500 000 kronor.

En av marknadens lägsta räntor – mellan 3,60 och 6,80%. Med ett privatlån kan du finansiera ditt bilköp. Du kan när som helst betala av lite extra på lånet om du skulle vilja det.

Ansök & få besked direkt

Räkna på billån - så mycket kostar det

Fyll i belopp och återbetalningstid. Jämför och hitta det billigaste billånet.

Så här ansöker du om billån

1. Gör en ansökan. Du får besked direkt på skärmen.

2. Logga in för att hitta dina lånehandlingar. Skriv ut dessa och skicka tillbaka till oss.

3. Vi betalar ut lånet när vi får tillbaka skuldebrevet och lånevillkoren påskrivna.

Vad krävs för att ta billån?

För att låna till bil och ansöka om privatlån måste du:

  • Vara över 18 år
  • Ha en årsinkomst över 225 000 kr (225 000 kr sammanlagt om ni är två som ansöker)
  • Inte ha några betalningsanmärkningar

Vad får jag för ränta?

Räntan är individuell (justeras månadsvis) och baseras på dina uppgifter i ansökan och resultatet av kreditkontrollen. Vi har inga uppläggningsavgifter. Du slipper även aviavgifter om du betalar med autogiro, e-faktura eller så kallat SBAB-giro.

När får jag pengarna?

När du fyllt i ansökan och fått den beviljad skickar vi ut lånehandlingar till dig. När du skrivit under och skickat tillbaka dem betalar vi ut dina pengar till kontot du angett.

Rekommenderad återbetalningstid

Du kan välja att betala tillbaka ditt lån på mellan 2-10 år. Den återbetalningstid du väljer bör grundas på vad lånet ska användas till.

Våra rekommendationer för bil, båt, husbil, motorcykel: Ska du använda lånet till något som kommer att tappa i värde med tiden kan du välja en amorteringstid på cirka 5-10 år.

Generellt kan man säga att ju kortare avbetalningstid du väljer desto billigare blir den totala kostnaden för ditt lån. Kortare avbetalningstid innebär samtidigt att den totala månadskostnaden ökar och det viktiga är att du klarar av dina månatliga betalningar.

Så fungerar privatlån till bil

När du använder privatlån till en bil lånar du utan säkerhet. Ett sådant lån skiljer sig till exempel från ett bolån där säkerheten utgörs av bostaden. Hos oss kan du låna mellan 30 000 och 500 000 kronor. Du amorterar på lånet varje månad vilket betyder att du betalar av på lånet varje månad tills det är löst. Lånet betalar du tillbaka på mellan 2-10 år.

Flytta ditt billån till oss

Betalar du för mycket för ditt befintliga billån? Om du har hög ränta på ditt nuvarande lån kan du spara pengar genom att flytta ditt lån till oss.

Samla dina lån och spara pengar

Kanske har du inte bara lån på bilen utan även småkrediter på olika ställen, som avbetalningar, blancolån eller kortkrediter. Då kan det vara bra att samla dina lån på ett ställe. Istället för flera lån med hög ränta får du ett lån att betala och bättre kontroll på pengarna.

Ränta per 13 juli 2017. Räntan är rörlig och justeras var 30:e dag. Vid exempelränta på 3,90 % blir den effektiva räntan 3,97 % för ett lån på 100 000 kr med återbetalningstid på 5 år. Totalt att betala på 5 år blir 109 912 kr (räntekostnad 9 912 kr). Du kan betala av lånet på mellan 2 och 10 års löptid. Du amorterar lika mycket varje månad vilket innebär att månadsbeloppet minskar i takt med dina månadsbetalningar. Räkneexemplet ovan förutsätter att räntan är oförändrad under tiden. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift om du betalar med autogiro, e-faktura eller SBAB-giro. Vid betalning med pappersavi utgår en avgift på 25 kr per betalning.