Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Låna

Billån till bra ränta

Låna upp till 350 000 kronor, utan kontantinsats.


Hos oss får du ett billån till en av marknadens lägsta räntor – just nu mellan 3,60 och 8,00 %.

Du kan finansiera hela bilens värde i och med att du tar ett privatlån. Då behöver du inte tänka på någon kontantinsats utan lånar i stället så mycket som bilen kostar eller som du behöver. Du kan när som helst betala av lite extra på lånet om du skulle vilja det.

Se vad billånet kostar per månad

Fyll i belopp och återbetalningstid. Jämför och hitta det billigaste billånet.

Kom ihåg att du inte behöver tänka på kontantinsats hos oss.

Vad krävs för att låna?

För att ansöka om privatlån måste du vara över 18 år, ha en årsinkomst över 225 000 kr (225 000 kr sammanlagt om ni är två som ansöker) och inte ha några betalningsanmärkningar.

När får jag pengarna?

När du fyllt i ansökan och fått den beviljad skickar vi ut lånehandlingar till dig. När du skrivit under och skickat tillbaka dem betalar vi ut dina pengar till kontot du angett.

Ränta och avgifter

Räntan är individuell (justeras månadsvis) och baseras på dina uppgifter i ansökan och resultatet av kreditkontrollen. Vi har inga uppläggningsavgifter. Du slipper även aviavgifter om du betalar med autogiro, e-faktura eller så kallat SBAB-giro.

Flytta hit ditt billån


Betalar du för dyrt på ditt befintliga billån går det förstås bra att flytta det till oss i stället. Det är enkelt. Lånet du tar hos oss använder du för att betala av ditt gamla billån. Om du har hög ränta på ditt nuvarande lån kan du spara ganska mycket per månad.

Samla småkrediter


Kanske har du inte bara lån på bilen utan även småkrediter på olika ställen, som avbetalningar, blancolån eller kortkrediter. Du kan lösa dem med ett lån hos oss. På så sätt kan du sänka din månadskostnad och få ordning på utgifterna.

Så fungerar privatlån till bil

När du använder privatlån till en bil lånar du utan säkerhet. Ett sådant lån skiljer sig till exempel från ett bolån där säkerheten utgörs av bostaden. Hos oss kan du låna mellan 30 000 och 350 000 kronor. Du amorterar på lånet varje månad vilket betyder att du betalar av på lånet varje månad tills det är löst. Lånet betalar du tillbaka upp till 10 år. 

Koll på ditt billån med BankID

Du ansöker och får preliminärt besked online, med dator, surfplatta eller mobil. När lånet betalats ut har du tillgång till lånet varifrån som helst, när som helst. Då kan du hålla reda på kommande avier, din ränta och vad det kostar varje månad.

Så här ansöker du om billån

1

Välj belopp och fyll i dina uppgifter i en ansökan. Du får då besked direkt på skärmen.

2

Logga in på sbab.se för att hitta dina lånehandlingar. Skriv ut dessa och skicka tillbaka till oss.

3

 Vi betalar ut lånet när vi får tillbaka skuldebrevet och lånevillkoren påskrivna.

Ränta per 13 juli 2017. Räntan är rörlig och justeras var 30:e dag. Vid exempelränta på 3,90 % blir den effektiva räntan 3,97 % för ett lån på 100 000 kr med återbetalningstid på 5 år. Totalt att betala på 5 år blir 109 912 kr (räntekostnad 9912 kr). Belopp att betala varje månad 1 992 kr. Du kan betala av lånet på mellan 2 och 10 års löptid. Du amorterar lika mycket varje månad, det innebär att månadsbeloppet minskar i takt med dina månadsbetalningar. Räkneexemplet ovan förutsätter att räntan är oförändrad under tiden. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift om du betalar med autogiro, e-faktura eller SBAB-giro. Vid betalning med pappersavi utgår en avgift på 25 kr per betalning.