Köpa och sälja bostad

Funderar du på att sälja din nuvarande bostad och köpa något nytt? Då kan vi hjälpa dig. Vi har samlat massor av bra saker för att du ska kunna ta kloka beslut när det kommer till din boendeekonomi, och när du ska sälja och köpa en ny bostad.

Hos oss får du också alltid hjälp av våra bolånespecialister när du behöver det. Ring oss på 0771‑45 30 00 fram till 19 på vardagar och fram till 16 på lördagar så hjälper vi dig hela vägen.

  • Få din bästa ränta direkt utan att förhandla
  • Enkelt att räkna och ansöka digitalt
  • Personlig service från våra bolånespecialister

Innan du säljer din bostad

Att sälja sin bostad är ett stort beslut. Vi hjälper dig med den kunskap och de verktyg du behöver för att själv kunna göra de val som är bäst för dig och din situation.

Svaret på den frågan är inte alltid helt enkel. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen som är bra att känna till. Läs våra tips i Bytabostadguiden.

Vår tjänst Hittamäklare är en guide och jämförelsetjänst av mäklare. Du jämför enkelt sålda bostäder, omdömen och hittar rätt person för just din försäljning.

Få en uppfattning om vad du skulle få för din bostad med en värdering från Booli. Enkelt, snabbt och kostnadsfritt! Här kan du också hitta din nästa bostad.

Vilken kontantinsats du kommer ha till ditt nästa boende påverkas av flera olika saker. På Booli kan du enkelt logga in, lägga till din nuvarande bostad och börja räkna på hur mycket du kan få ut efter en försäljning.

När du ska sälja och köpa igen

Vi vill att du själv ska känna att du har bra koll. Därför har vi tjänster och verktyg som gör det enklare och tryggare att köpa ett nytt boende.

Köpa igen? Med vårt lånelöfte får du full koll inför budgivningen. Du kan själv uppdatera ditt lånelöfte efter bostäderna du kollar på och höja din kontantinsats.

Om du inte får loss dina pengar innan du sålt ditt nuvarande boende kan vi hjälpa dig med ett amorteringsfritt handpenningslån.

Ett överbryggningslån är ett tillfälligt lån för dig som flyttar in i den nya bostaden innan du fått pengarna från den gamla.

När du har sålt och ska flytta till din nya bostad

När din gamla bostad är såld och du ska börja om i något nytt kan vi hjälpa dig att komma i mål.

Om du sålt din bostad med vinst behöver du betala skatt. Hos Skatteverket kan du enkelt räkna ut hur mycket du behöver betala.

Slipp allt krångel med att deklarera! Som kund hos oss får du kostnadsfri hjälp med Deklarationshjälp.

Som bolånekund hos oss får du kostnadsfri juristhjälp med vår samarbetspartner Lexly. Gå igenom din situation, få rådgivning eller hjälp med avtal online.

Badge från Svensk Kvalitetsindex för sveriges nöjdaste privatkunder inom bolån 2023

Sveriges nöjdaste bolånekunder