Köpa och sälja bostad

Det finns en hel del att tänka på när man ska köpa en ny bostad och sälja en befintlig. Den kanske största frågan som många har är om man ska sälja sitt nuvarande boende innan man köper ett nytt.

Svaret på den frågan är inte alltid helt enkel, det finns för- och nackdelar med båda alternativen som är bra att känna till. I slutändan handlar det mycket om hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut, och hur trygg du är med att få din nuvarande bostad såld.

Oavsett vad du kommer fram till vill vi hjälpa dig på vägen. Vi har samlat massor av bra saker för att du ska kunna ta kloka beslut när det kommer till din boendeekonomi.

Överbryggningslån

Det är vanligt att pengarna från en försäljning av ett tidigare boende ska täcka en del av priset för den nya bostaden. Om du har tillträde till din nya bostad innan du hunnit lämna den gamla kan vi hjälpa dig med ett överbryggningslån, ibland även kallat brygglån. Lånet ger dig möjlighet att betala den nya bostaden innan du fått pengarna för din gamla.

Överbryggningslånet är ett tillfälligt lån som du betalar tillbaka när du har fått pengarna för bostaden som du ska sälja. Här kan du läsa mer om vårt överbryggningslån och hur du ansöker.