Ett tryggt bolån för dig som ska köpa villa

Badge från Svensk Kvalitetsindex för sveriges nöjdaste privatkunder inom bolån 2023

Sveriges nöjdaste bolånekunder

Bra att tänka på om du ska köpa hus:

När du köper en villa tillkommer kostnader för lagfart och för nya pantbrev. Det innebär att du förutom kontantinsatsen behöver kunna betala kostnaden för lagfart och pantbrev.

Det är på visningen som många bestämmer sig för en om de vill köpa huset. Gör det bästa utav visningen genom att unvika några vanliga misstag. Ta del av våra tips för att förbättra dina möjligheter att fatta ett bra och genomtänkt beslut. 

Som köpare har du undersökningsplikt. Det betyder att det är du som ska hitta fel och brister om du köper en villa. Ta del av våra tips om hur du kan tänka när det är dags för besiktning.

Vi har samlat massor av bra saker som kan vara bra att känna till innan du säljer din bostad, när du ska sälja och köpa igen och när du har sålt och ska flytta in i din nya bostad.

Bolån hos oss – mer än bara bankgrejer

Det ska vara enkelt för dig att köpa, sälja eller bo. Därför tänker vi större än bolån och sparkonto. Vi har till exempel en massa bra samarbeten som gör din vardag lite smidigare. Färdigförhandlat och förmånligt för dig som har bolånet hos oss.

Fri energirådgivning med Anticimex
Hemförsäkring med If
Låneskydd – försäkra dig och ditt lån
Lägre ränta med Grönt Bolån

Håll koll på värdet med Booli

Vår tjänst Booli är en bostadssajt där du kan värdera bostäder – helt gratis. Sen får du hjälp att förstå hur värdet förändras månad för månad.

Överbryggningslån — för dig som ska sälja en bostad
Låna till handpenningen

Så här funkar bolån hos oss

Innan du börjar leta bostad är det bra att veta hur mycket du kan köpa en bostad för, och hur mycket det kostar varje månad. Börja med att räkna ut hur mycket du kan låna, du ser direkt vad det kostar och vilken ränta du får.

När du räknat klart kan du enkelt gå direkt vidare och ansöka om lånelöfte.


Vanliga frågor om att köpa villa

Vad krävs för att få huslån hos SBAB?

För att få låna hos SBAB krävs att din låneansökan kreditprövas och beviljas hos oss. Du kan låna upp till 85 % av bostadens värde, resterande 15 % behöver du ha i kontantinsats. Vi erbjuder bolån mellan 200 000 och 10 000 000 kronor när du ansöker om lån på sbab.se, vill du ansöka om bolån över 10 000 000 kronor behöver du kontakta vår kundservice. Dessutom är det krav på att:

  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Minst en låntagare har en stadigvarande inkomst
  • Du inte har några betalningsanmärkningar

Vill du flytta ditt huslån till oss?

Vilken ränta får du när du vill låna till hus?

Den räntan du får sätts alltid utifrån hur mycket du vill låna i förhållande till värdet på din bostad. När du påbörjar en ansökan om lånelöfte eller räknar på hur mycket du kan låna ser du direkt vilken ränta du kan få.

Du kan även räkna på räntan i vår bolånekalkyl.

Aktuell effektiv ränta och representativt exempel