Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Låna

Privatlån –
låna pengar till bra ränta.

Just nu ränta mellan 3,60–8,00%

Drömmer du om att göra om i badrummet, bygga om hemma, byta till nya vitvaror eller ett helt nytt kök. Kanske behöver du renovera hemma, köpa en ny bil eller låna pengar till en båt. Oavsett vilket, ett bra privatlån kan möjliggöra det du drömmer om.

Så mycket kostar det: kalkyl för privatlån

Privatlån passar dig som:

  • Vill ha en av marknadens lägsta räntor: 3,60–8,00 %
  • Vill låna mellan 30 000 och 350 000 kronor
  • Vill låna utan säkerhet i bostaden, ett så kallat blancolån
  • Vill betala av på upp till 10 år

Så här ansöker du om privatlån

1

Välj belopp och fyll i dina uppgifter i en ansökan. Du får då besked direkt på skärmen.

2

Logga in på sbab.se för att hitta dina lånehandlingar. Skriv ut dessa och skicka tillbaka till oss.

3

 Vi betalar ut lånet när vi får tillbaka skuldebrevet och lånevillkoren påskrivna.

Vad krävs för att låna?

För att ansöka om privatlån måste du vara över 18 år, ha en årsinkomst över 225 000 kr (225 000 kr sammanlagt om ni är två som ansöker) och inte ha några betalningsanmärkningar.

När får jag pengarna?

När du fyllt i ansökan och fått den beviljad skickar vi ut lånehandlingar till dig. När du skrivit under och skickat tillbaka dem betalar vi ut dina pengar till kontot du angett.

Ränta och avgifter

Räntan är individuell (justeras månadsvis) och baseras på dina uppgifter i ansökan och resultatet av kreditkontrollen. Vi har inga uppläggningsavgifter. Du slipper även aviavgifter om du betalar med autogiro, e-faktura eller så kallat SBAB-giro.

Låna till energibesparande investeringar?

Till exempel bergvärme, tilläggsisolering, fönsterbyten eller annat som kan förbättra din energiförbrukning.

Samla dina lån och spara pengar

  • Har du småkrediter på olika ställen?
  • Köpt saker på avbetalning?
  • Har du banklån med hög ränta?

Då kan du lösa dem med ett privatlån hos oss. I stället för flera lån med hög ränta får du en faktura, en ränta och bättre kontroll på pengarna. Du kan självklart när som helst betala av extra på lånet.

Ränta per 13 juli 2017. Räntan är rörlig och justeras var 30:e dag. Vid exempelränta på 3,90 % blir den effektiva räntan 3,97 % för ett lån på 100 000 kr med återbetalningstid på 5 år. Totalt att betala på 5 år blir 109 912 kr (räntekostnad 9912 kr). Belopp att betala varje månad 1 992 kr. Du kan betala av lånet på mellan 2 och 10 års löptid. Du amorterar lika mycket varje månad, det innebär att månadsbeloppet minskar i takt med dina månadsbetalningar. Räkneexemplet ovan förutsätter att räntan är oförändrad under tiden. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift om du betalar med autogiro, e-faktura eller SBAB-giro. Vid betalning med pappersavi utgår en avgift på 25 kr per betalning.