Samla lån och krediter hos oss

Om du har flera små lån och krediter på olika ställen eller köpt saker på avbetalning kan det vara bra att samla dina lån på ett och samma ställe. Istället för flera lån med hög ränta får du bara ett lån att betala och bättre kontroll på pengarna.

Att ha färre lån och krediter innebär även att du förbättrar din kreditvärdighet, vilket gör att du kan få ännu bättre lånevillkor i framtiden.

  • Ränta mellan 3,60-6,80 %. Exempel effektiv ränta: 3,97 %.
  • Ansök enkelt med BankID.
  • Du kan få lägre räntekostnad.

Så här ansöker du om privatlån

1. Gör en ansökan och se din ränta direkt. Därefter pratar vi på telefon.

2. Logga in för att se och skriva under dina lånehandlingar.

3. Vi betalar ut lånet när vi får tillbaka skuldebrevet och lånevillkoren påskrivna.


Så här funkar det:


2. Vi kontaktar dig

Vi kommer att kontakta dig för att lämna svar på ansökan. 


3. Skriv ut och skriv på lånehandlingarna

När lånet är beviljat kan du logga in i internetbanken för att hitta dina lånehandlingar. Skriv ut dessa och skicka tillbaka till oss.

 

Vanliga frågor och svar

Vad får jag för ränta?

Räntan på ett privatlån sätts efter dina individuella förutsättningar. Den beror på hur mycket du lånar och vilken risk vi bedömer att lånet är förenat med.

Hur gör jag för att samla lån och krediter hos SBAB?

Om du vill samla dina lån och krediter hos oss ansöker du om ett privatlån som motsvarar totalsumman för alla dina mindre lån och krediter. Du ansöker enkelt här. När du skickat in ansökan ser du också vilken ränta vi kan erbjuda just dig.

Du amorterar på lånet varje månad vilket betyder att du betalar av på lånet varje månad till dess att det är löst. Lånet betalar du tillbaka på mellan 2-10 år.

Vad krävs för att få låna hos SBAB?

För att ansöka om privatlån måste du:

  • Vara över 18 år.
  • Ha en årsinkomst över 225 000 kronor (225 000 kronor sammanlagt om ni är två som ansöker).
  • Inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur mycket får jag låna?

Du kan ansöka om privatlån från 30 000–500 000 kronor hos oss.

Varför ska jag samla mina lån hos SBAB?

Det kan låta märkligt att ansöka om ett nytt lån när du redan har flera. Men att ha dyra blancolån, kontokrediter och snabblån hos flera olika långivare eller kreditinstitut innebär ofta att du behöver betala höga räntor och ibland även aviavigfter och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån. Det kan bli en väldigt dyr historia. Att samla små lån till ett större kan innebära att du kan minska dina månadskostnader genom lägre ränta och färre avgifter. Det kan göra mycket för din privatekonomi, samtidigt som du förbättrar din kreditvärdighet på lång sikt.

När lönar det sig att samla sina lån?

Det kan ha hänt mycket sedan du tog dina lån och krediter. Det här kan vara anledningar till varför det kan löna sig för dig att samla dina lån:

  • Din ekonomi har förbättrats sedan du ansökte om dina nuvarande lån
  • Du har nu en medsökande och kan låna tillsammans med någon
  • Du vill få bättre överblick över din ekonomi


Samla lån tillsammans med en medsökande

Genom att ha en medsökande när du vill samla dina lån och krediter kan du få bättre lånevillkor. Om ni är två som kan tänka er att dela på lånet och kostnaderna ser banken det som en trygghet, vilket kan ge större chans till att få en lägre ränta.

Ränta per 18 september 2020. Räntan är rörlig och justeras var 30:e dag. Vid exempelränta på 3,90 % blir den effektiva räntan 3,97 % för ett lån på 100 000 kronor med återbetalningstid på 5 år. Totalt att betala på 5 år blir 109 912 kronor (räntekostnad 9 912 kronor). Du kan betala av lånet på mellan 2 och 10 års löptid. Du amorterar lika mycket varje månad vilket innebär att månadsbeloppet minskar i takt med dina månadsbetalningar. Räkneexemplet ovan förutsätter att räntan är oförändrad under tiden. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift om du betalar med autogiro, e-faktura eller SBAB-giro. Vid betalning med pappersavi utgår en avgift på 25 kronor per betalning.