Samla lån och krediter med ett samlingslån

Om du har flera smålån och krediter på olika ställen eller köpt saker på avbetalning kan det vara bra att samla dina lån på ett och samma ställe. Istället för flera lån med hög ränta får du ett samlingslån att betala som ger dig en bättre kontroll på pengarna.

Att ha färre lån och krediter innebär även att du förbättrar din kreditvärdighet, vilket gör att du kan få ännu bättre lånevillkor i framtiden.

Laddar räntor

Laddar räntor

 • En av marknadens lägsta privatlåneräntor
 • Ansök digitalt och se direkt vilken ränta du får
 • Ingen uppläggningsavgift

Ingen uppläggningsavgift!

– hos oss betalar du inga onödiga avgifter när du tar ett privatlån

Så här ansöker du om privatlån

1.

Gör en ansökan och se din ränta direkt

Välj ett önskat lånebelopp som motsvarar totalsumman för alla dina mindre lån och krediter som du vill lösa och fyll i dina uppgifter. När du gjort en ansökan ser du direkt vilken ränta du får. Du kommer också få ett direktnummer som du kan ringa oss på. Samtalet brukar ta cirka 10 minuter.

illustration på mobil

2.

Skriv under lånehandlingarna

Logga in för att se och skriva under dina lånehandlingar. När vi får tillbaka lånehandlingarna betalar vi ut lånet.

illustration på brev

3.

Vi betalar ut lånet

När vi får tillbaka lånehandlingarna betalar vi ut lånet.

illustration på bil, båt och borrmaskin

Vanliga frågor och svar

Vad får jag för ränta?

Räntan på ett privatlån sätts efter dina individuella förutsättningar. Den beror på hur mycket du lånar och vilken risk vi bedömer att lånet är förenat med.

Hur gör jag för att samla lån och krediter hos SBAB?

Om du vill samla dina lån och krediter hos oss ansöker du om ett privatlån som motsvarar totalsumman för alla dina mindre lån och krediter. Du ansöker enkelt här. När du skickat in ansökan ser du också vilken ränta vi kan erbjuda just dig.

Du amorterar på lånet varje månad vilket betyder att du betalar av på lånet varje månad till dess att det är löst. Lånet betalar du tillbaka på mellan 2-10 år.

Vad krävs för att få låna hos SBAB?

För att ansöka om privatlån måste du:

 • Vara över 18 år.
 • Ha en årsinkomst över 225 000 kronor (225 000 kronor sammanlagt om ni är två som ansöker).
 • Inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur mycket får jag låna?

Du kan ansöka om privatlån från 30 000–500 000 kronor hos oss.

Varför ska jag samla mina lån hos SBAB?

Det kan låta märkligt att ansöka om ett nytt lån när du redan har flera. Men att ha dyra blancolån, kontokrediter och snabblån hos flera olika långivare eller kreditinstitut innebär ofta att du behöver betala höga räntor och ibland även aviavigfter och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån. Det kan bli en väldigt dyr historia. Att samla små lån till ett större kan innebära att du kan minska dina månadskostnader genom lägre ränta och färre avgifter. Det kan göra mycket för din privatekonomi, samtidigt som du förbättrar din kreditvärdighet på lång sikt.

När lönar det sig att samla sina lån?

Det kan ha hänt mycket sedan du tog dina lån och krediter. Det här kan vara anledningar till varför det kan löna sig för dig att samla dina lån:

 • Din ekonomi har förbättrats sedan du ansökte om dina nuvarande lån
 • Du har nu en medsökande och kan låna tillsammans med någon
 • Du vill få bättre överblick över din ekonomi


Samla lån tillsammans med en medsökande

Genom att ha en medsökande när du vill samla dina lån och krediter kan du få bättre lånevillkor. Om ni är två som kan tänka er att dela på lånet och kostnaderna ser banken det som en trygghet, vilket kan ge större chans till att få en lägre ränta.

Vilka lån och krediter kan SBAB hjälpa mig att lösa bort?

När du tar ett privatlån hos oss kan vi hjälpa dig att lösa vissa lån och krediter. För att vi ska kunna hjälpa dig behöver följande vara uppfyllt:

 • Lån och krediter som ska lösas måste finnas hos en bank. Vi kan inte lösa bort krediter som finns hos andra typer av kreditbolag.
 • Krediterna som ska lösas får endast finnas i form av lån. Vi löser inte bort checkkrediter, kontokrediter eller krediter som har ett kort kopplat till sig. Vi kan heller inte lösa bort köp som betalas av med faktura.
 • Beloppet som ska lösas bort hos en och samma bank behöver uppgå till minst 30 000 kronor.
 • Du får ha krediter hos högst tre olika banker.

Bra att veta: Ibland är det svårt att urskilja vad som är en kredit och vad som är ett lån, vi kan behöva stämma av det med dig innan ditt lån betalas ut. I vissa fall behöver vi också mer uppgifter om din lån som ska lösas hos din nuvarande långivare, i så fall kontaktar vi dig.

Har du andra lån och krediter som ska lösas där vi inte kan hjälpa dig behöver du själv kontakta kreditgivaren för att få information om hur dessa kan lösas bort.

Behöver jag vara en befintlig kund för att samla lån hos SBAB?

Du behöver inte vara en befintligt kund hos oss för att kunna samla dina lån.