Betala ditt bolån

Gör det så enkelt som möjligt. Betala dina avier med autogiro, e-faktura eller SBABgiro. Du slipper OCR-nummer, förfallodatum, aviavgifter och annat tidsödande jobb.

 

Gör så här för att skaffa någon av tjänsterna

Du kan enkelt skaffa autogiro, e-faktura eller SBABgiro via vår app eller internetbank. Om du loggar in i internetbanken klickar du på Inställningar i menyn och därefter på Betalsätt. Loggar du in i appen väljer du fliken Boende och därefter under Tjänster alternativet Välj betalsätt.

Du kommer kunna se om du redan har ett aktivt autogiro, e-faktura eller SBABgiro. Om du inte har något aktiv tjänst idag för något av dina lån kan du enkelt registrera ett nytt konto. Det nya kontot kan antingen vara ett externt konto hos en annan bank eller ett SBAB-konto.

Klicka på knappen Anslut autogiro eller Lägg till bank för e-faktura och registrera ett nytt konto. För att aktivera signerar du med BankID.

Det finns även möjlighet att ansluta dig till någon av tjänsterna genom att fylla i och skicka in blanketten medgivande för autogiro (pdf) Pdf, 99.7 kB.


Bra att veta:

  • Låntagare och kontohavare ska vara samma person
  • Det är bara lån hos SBAB som kan betalas med SBABgiro
  • Du måste ha pengar på kontot dagen före förfallodagen
  • Du kan själv byta konto för ditt autogiro i internetbanken eller appen

Autogiro

Med autogiro dras fakturorna automatiskt från ditt konto. I stället för pappersfaktura får du en specifikation med posten för att hålla reda på din ekonomi. Vi gör autogirodragningar vid månadsskiftena och är det då så att om du som kund inte har täckning på ditt konto när vi gjort vår första dragning så fortsätter vi att göra autogirodragningar i ytterligare tre dagar efter den första dragningen till dess att överföringen är genomförd.

Läs mer om Kivra - din digitala brevlåda


E-faktura

Med e-faktura får du fakturan med OCR-nummer, belopp och förfallodatum ifyllda till din internetbank. När du godkänner fakturan dras pengarna automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Anmäl dig till tjänsten e-faktura i din internetbank.


Kombinera e-faktura med autogiro

Kombinerar du e-faktura med autogiro blir det ännu enklare. Fakturan skickas till din internetbank och beloppet dras automatiskt från ditt konto utan att du behöver godkänna fakturan. E-fakturan sparas i din internetbank.


SBABgiro

Med SBABgiro betalar du dina avier från oss automatiskt från ett konto i SBAB. Beloppet dras direkt från kontot på förfallodagen.


Håll koll på dina betalningar med vår app

Med SBAB:s app kan du enkelt hålla koll på dina kommande avier och genomförda lånebetalningar. Där ser du även ränta, villkorsändringsdagar och amorteringsbelopp.


Se våra vanligaste frågor och svar om avier


Vill du göra en extraamortering på ditt lån?

Om du vill göra en extraamortering på ditt bolån gör du det i vår app. Under fliken Boende hittar du alternativet Amortera extra. Där fyller du i de uppgifter som vi behöver från dig för att kunna genomföra extraamorteringen. Oftast hanterar vi din extraamortering inom en vecka, och vi hör av oss om vi behöver mer information från dig.

Tänk på att det inte är möjligt att göra en extra inbetalning på din månadsavi om du vill extraamortera.

Om du har lån med bunden ränta kan du vid en extraamortering behöva betala en avgift kallad ränteskillnadsersättning. Kontakta oss på telefon om du vill extraamortera på ett bundet bolån så hjälper vi dig. Vill du läsa mer om ränteskillnadsersättning och räkna på hur stor avgiften kan bli rekommenderar vi konsumenternas.se.