Betala ditt bolån

Gör det så enkelt som möjligt. Betala dina avier med autogiro, e-faktura eller SBABgiro. Du slipper OCR-nummer, förfallodatum, aviavgifter och annat tidsödande jobb.


För att skaffa någon av tjänsterna, fyll i medgivande-blanketten (pdf) och skicka portofritt till:

SBAB Svarspost
650 300 401, 658 00 KARLSTAD


Bra att veta:

  • Låntagare och kontohavare ska vara samma person
  • Det är bara lån hos SBAB som kan betalas med SBABgiro
  • Du måste ha pengar på kontot dagen före förfallodagen
  • Du kan själv byta konto för ditt autogiro i internetbanken hos din vanliga bank

Autogiro

Med autogiro dras fakturorna automatiskt från ditt konto. I stället för pappersfaktura får du en specifikation med posten för att hålla reda på din ekonomi. Vi gör autogirodragningar vid månadsskiftena och är det då så att om du som kund inte har täckning på ditt konto när vi gjort vår första dragning så fortsätter vi att göra autogirodragningar i ytterligare tre dagar efter den första dragningen till dess att överföringen är genomförd.

Läs mer om Kivra - din digitala brevlåda


E-faktura

Med e-faktura får du fakturan med OCR-nummer, belopp och förfallodatum ifyllda till din internetbank. När du godkänner fakturan dras pengarna automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Anmäl dig till tjänsten e-faktura i din internetbank.


Kombinera e-faktura med autogiro

Kombinerar du e-faktura med autogiro blir det ännu enklare. Fakturan skickas till din internetbank och beloppet dras automatiskt från ditt konto utan att du behöver godkänna fakturan. E-fakturan sparas i din internetbank.


SBABgiro

Med SBABgiro betalar du dina avier från oss automatiskt från ett konto i SBAB. Beloppet dras direkt från kontot på förfallodagen.


Håll koll på dina betalningar med vår app

Med SBAB:s app kan du enkelt hålla koll på dina kommande avier och genomförda lånebetalningar. Där ser du även ränta, villkorsändringsdagar och amorteringsbelopp.


Se våra vanligaste frågor och svar om avier


Vill du göra en extraamortering på ditt lån?

Då kan du skriva ett meddelande till oss på internetbanken. Vi behöver följande information för att kunna genomföra en extraamortering:

  • Beloppet du vill amortera.
  • Vilket datum du vill göra amorteringen.
  • Lånenummer på lån som ska amorteras.
  • Ange om du vill att vi drar pengarna från ditt sparkonto hos oss eller om du vill betala med bankgiro-avi.
  • Beskriv pengarnas ursprung så utförligt som möjligt. Till exempel försäljning, gåva eller lön. I vissa fall behöver vi kompletterande underlag som kan styrka pengarnas ursprung. Om ursprunget är lön behöver du beskriva hur länge du har sparat, hur mycket du sparar per månad och vilken sparform du har (sparkonto, fonder, aktier).


Tänk på att ränteskillnadsersättning kan komma att tas ut om du vill extraamortera på ett lån med bunden ränta.