Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Kundservice

Betala ditt bolån

Gör det så enkelt som möjligt. Betala dina avier med autogiro, e-faktura eller SBABgiro.

Du slipper OCR-nummer, förfallodatum, aviavgifter och annat tidsödande jobb.

För att skaffa någon av tjänsterna, fyll i blanketten och skicka in:

Skicka portofritt till:
SBAB Svarspost
650 300 401, 658 00 KARLSTAD

Bra att veta:

  • Låntagare och kontohavare ska vara samma person
  • Det är bara lån hos SBAB som kan betalas med SBABgiro
  • Du måste ha pengar på kontot dagen före förfallodagen
  • Du kan inte kombinera e-faktura och SBABgiro

Autogiro

Med autogiro dras fakturorna automatiskt från ditt konto. I stället för pappersfaktura får du en specifikation med posten för att hålla reda på din ekonomi. Vi gör autogirodragningar vid månadsskiftena och är det då så att om du som kund inte har täckning på ditt konto när vi gjort vår första dragning så fortsätter vi att göra autogirodragningar i ytterligare tre dagar efter den första dragningen till dess att överföringen är genomförd.


E-faktura

Med e-faktura får du fakturan med OCR-nummer, belopp och förfallodatum ifyllda till din internetbank. När du godkänner fakturan dras pengarna automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Anmäl dig till tjänsten e-faktura i din internetbank.


Kombinera e-faktura med autogiro

Kombinerar du e-faktura med autogiro blir det ännu enklare. Fakturan skickas till din internetbank och beloppet dras automatiskt från ditt konto utan att du behöver godkänna fakturan. E-fakturan sparas i din internetbank.


SBABgiro

Med SBABgiro betalar du dina avier från oss automatiskt från ett konto i SBAB. Beloppet dras direkt från kontot på förfallodagen.


Håll koll på dina betalningar med vår app

Med SBAB:s app kan du enkelt hålla koll på dina kommande avier och genomförda lånebetalningar. Där ser du även ränta, villkorsändringsdagar och amorteringsbelopp.


Vill du göra en extraamortering på ditt lån?

Då kan du ringa in till oss så hjälper vi dig, men du kan även skriva ett meddelande till oss på internetbanken. Om du skriver ett meddelande behöver vi följande information för att kunna genomföra en extraamortering:

  • Beloppet du vill amortera.
  • Önskat datum för amortering.
  • Lånenummer på lån som ska amorteras.
  • Pengarnas ursprung? T.ex. försäljning, gåva, lön etc. Beskriv detta så utförligt som möjligt. I vissa fall behöver vi kompletterande underlag som kan styrka pengarnas ursprung.

Ange även om du vill ha en avi med amorteringsbeloppet skickad till din folkbokföringsadress eller om du föredrar att få information om hur du ska betala in amorteringsbeloppet i ett säkert meddelande.

Tänk på att ränteskillnadsersättning kan komma att tas ut om du vill extraamortera på ett lån med bunden ränta.