Överbryggningslån — Så fungerar brygglån


Hur ansöker jag?

Om du är intresserad av överbryggningslån kan du prata med handläggaren när du ansöker om bolån, eller kontakta oss för mer information 0771-45 30 00.

4 saker att tänka på:

  • Du behöver meddela oss om tillträdesdagen för boendet du säljer ändras.
  • Om köpeskillingen på boendet du säljer sänks vill vi ha ett nytt köpekontrakt eller överlåtelseavtal.
  • Om försäljningen inte genomförs ska överbryggningslånet återbetalas direkt.
  • Om du har något villkor inskrivet i köpekontraktet eller överlåtelseavtalet för boendet du säljer ska villkoret vara uppfyllt innan vi betalar ut lånet för boendet du köper. Kontakta oss om du har ytterligare frågor om våra villkor.

  

Vilka villkor gäller för överbryggningslån?

För att få ett överbryggningslån måste du ha undertecknat ett köpekontrakt eller överlåtelseavtal både för den bostad du köper och den du säljer. Köpet av den nya bostaden och försäljningen av ditt befintliga boende ska vara förmedlat av en mäklare. Det är av säkerhetsskäl både för oss och för dig som kund. Överbryggningslån erbjuder vi dig som placerar ditt bolån hos oss.

Frågor och svar

Vad kostar ett överbryggningslån?

Se vilken ränta vi kan erbjuda dig på vårt överbryggningslån under rubriken Mer om räntor. Vårt brygglån är amorteringsfritt.

Hur länge kan jag ha ett brygglån?

Om du tar ett överbryggningslån hos oss behöver du betala tillbaka hela lånet så snart du fått pengarna från boendet du säljer. Brygglånet får du maximalt ha i tre månader.