Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Kundservice

Överbryggningslån

Om du tillträder ditt nya boende innan du sålt det gamla kan du tillfälligt behöva ett överbryggningslån.

Ofta ska pengarna från en försäljning betala det nya boendet. Men om du inte fått pengarna vid tillträdesdagen kan vi hjälpa till med ett så kallat överbryggningslån. Du betalar tillbaka lånet till oss så snart du fått pengarna från boendet du säljer.

För överbryggningslån gäller:

  • Lånet är mellan 20 000 och 3 500 000 kronor.
  • Lånet är amorteringsfritt.
  • Löptiden är max 3 månader.

Hur ansöker jag?

Om du är intresserad av överbryggningslån kan du prata med handläggaren när du ansöker om bolån, eller kontakta oss för mer information 0771-45 30 00.

Tänk på att:

- Du meddelar oss om tillträdesdagen för boendet du säljer ändras.

- Om köpeskillingen på boendet du säljer sänks vill vi ha ett nytt köpekontrakt eller överlåtelseavtal.

- Om försäljningen inte genomförs ska överbryggningslånet återbetalas direkt.

- Om du har något villkor inskrivet i köpekontraktet eller överlåtelseavtalet för boendet du säljer ska villkoret vara uppfyllt innan vi betalar ut lånet för boendet du köper.

- Om du har något villkor inskrivet i köpekontraktet eller överlåtelseavtalet för boendet du säljer ska villkoret vara uppfyllt innan vi betalar ut lånet för boendet du köper. Kontakta oss om du har ytterligare frågor om våra villkor.

Villkor för överbryggningslån

För att få ett överbryggningslån måste du ha undertecknat ett köpekontrakt eller överlåtelseavtal både för den bostad du köper och den du säljer. Köpet av den nya bostaden och försäljningen av ditt befintliga boende ska vara förmedlat av en mäklare. Det är av säkerhetsskäl både för oss och för dig som kund. Överbryggningslån erbjuder vi dig som placerar ditt bolån hos oss.