Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Kundservice

Hur går det till att flytta bolånet till SBAB?

1. Du gör en ansökan digitalt

Fyll i dina uppgifter i ansökan och skicka in. En låneansökan inte är bindande, så du behöver inte genomföra flytten bara för att du gjort en ansökan.

Om du har bundna lån hos din nuvarande bank kan du behöva betala en avgift (ränteskillnadsersättning) om du löser lånen i förtid. Läs mer om hur det fungerar här.

Om du har 3 månaders bindningstid, så kallad "rörlig ränta", kommer vi att kunna lösa lånen direkt, utan några kostnader.

2. Kontakta din nuvarande bank för ett amorteringsunderlag

För att bevilja ditt bolån kommer vi behöva ett amorteringsunderlag från din bank, detta underlag ber du din nuvarande bank om. Om du bor i en bostadsrätt kommer vi även behöva ett lägenhetsutdrag. Det får du av styrelsen i din förening. När du fått underlagen laddar du upp dem under ”Mina ansökningar” i internetbanken. Logga in gör du enkelt med Mobilt BankID eller BankID.


3. När vi fått underlagen ringer vi dig

Efter att du laddat upp amorteringsunderlaget och eventuellt lägenhetsutdraget kommer vi att kontakta dig från telefonnummer 054-17 44 88. Under samtalet går vi igenom när det är bäst att flytta lånet för just dig och om några kompletteringar till ansökan behövs. Du kan hela tiden följa din ärendestatus genom att gå till "Mina ansökningar" i internetbanken eller i vår app.


4. Skriv ut och skicka in lånehandlingarna

När vi godkänt din ansökan kommer dina lånehandlingar att finnas tillgängliga under "Mina ansökningar" i internetbanken. Du skriver ut, skriver under och skickar in handlingarna. När vi fått dem löser vi lånet, på det datum vi kommit överens om, hos din gamla bank. Om du valt att låna mer i samband med bytet betalas dessa pengar ut till dig samtidigt.


5. Klart!

Nu är allt klart och du är bolånekund hos SBAB. Du kan se all information om ditt lån genom att logga in i internetbanken eller i vår app.