Så här sätter vi din ränta och ditt avdrag

När du lånar hos oss sätts din ränta utifrån hur mycket du lånar i förhållande till värdet på din bostad. Det avgör vilket avdrag du får på listräntan. Våra avdrag är inte tidsbestämda rabatter som försvinner efter en bestämd period, vilket är vanligt hos många andra banker.

 

Ingen förhandling, rätt ränta direkt!

Din ränta baseras på vår befintliga listränta minus det avdrag du får baserat på lånets storlek och värdet på din bostad. Därför behöver du inte förhandla med oss utan får rätt ränta direkt. Alla personer med samma förutsättningar får därför samma ränta när de tar ett nytt lån hos SBAB, eller som vi kallar det – rätt ränta direkt.

 

Inga tidsbestämda rabatter. Avdrag som inte behöver förhandlas om.

Hos oss är det inte bara nya kunder som får en bra ränta, där sticker vi ut från branschen som ofta använder tidsbestämda rabatter för att locka in nya kunder med en bättre ränta. Vi tänker lite annorlunda, våra avdrag är inte tidsbestämda rabatter som försvinner efter en bestämd period vilket är vanligt hos många andra banker och för andra tjänster så som till exempel el-, telefon-, internet- och tv-abonnemang.

 

Grönt boende ger ökat avdrag!

Vi vill gärna bidra på de sätt vi kan för att minska energiförbrukningen i hemmen. Därför erbjuder vi avdrag på bolåneräntan för dig som bor i villa eller lägenhet i byggnad med energiklass A, B eller C. Avdrag på bolåneräntan för energiklass A & B med 0,10 procentenheter och energiklass C med 0,05 procentenheter. Läs mer om vårt Gröna Bolån här.