Offertförfrågan — Kolla vilken ränta vi kan erbjuda er bostadsrätts­förening

Vi tycker att det ska vara enkelt för alla bostadsrättsföreningar att utmana sin nuvarande bank och undersöka SBAB:s fastighetslån. Hos oss kan ni skicka in en digital offertförfrågan när det passar er bäst, utan att behöva ringa.

Allt ni behöver göra är att skicka in ett par uppgifter om er bostadsrättsförening till oss. Sen kontaktar vi er så snart vi kan med ett ränteförslag på era fastighetslån.

  • Kostnadsfri räntekoll
  • Spara tid — skicka in snabbt och enkelt direkt på webben
  • Offertförfrågan är inte bindande

2. Vi går igenom uppgifterna ni skickat in till oss.

3. Vi kontaktar er så snart vi kan med ett ränteförslag på era fastighetslån.

Sveriges nöjdaste kunder inom fastighetslån!

Så här går det till – steg för steg

1. Fyll i och skicka in uppgifter om er bostadsrättsförening

Börja med att fylla i uppgifter om er bostadsrättsförening i vår offertförfrågan. För att vi ska kunna ge er en offert på era fastighetslån behöver vi bland annat veta ert organisationsnummer, föreningens totala belåning och hur mycket ni önskar låna eller flytta till oss.

När ni fyller i ert organisationsnummer hämtar vi uppgifter om er förening från vår databas — i den finns information från över 90% av Sveriges bostadsrättsföreningar. Om vi inte har uppgifter om er bostadsrättsförening i vår databas behöver ni ladda upp den senaste årsredovisningen eller föreningens ekonomiska plan.

Bra att veta: När ni laddar upp er senaste årsredovisning behöver den innehålla en revisionsberättelse och vara signerad av både styrelse och revisor.

Kan alla bostadsrättsföreningar skicka in en offerförfrågan hos SBAB?

Hos oss kan alla bostadsrättsföreningar använda vår offertförfrågan.

2. Vi går igenom uppgifterna ni skickat till oss

När vi har tagit emot er förfrågan går vi igenom uppgifterna som ni lämnat, tillsammans med er senaste årsredovisning eller föreningens ekonomiska plan.


Vad tar SBAB hänsyn till i en kreditprövning?

När vi går igenom era uppgifter och gör en kreditprövning tar vi bland annat hänsyn till:

  • Föreningens ekonomi
  • Belåningsgrad
  • Prisnivå och marknadspris på senaste sålda bostadsrätterna i föreningen


3. Vi kontaktar er med ett ränteförslag

Så snart vi har tagit emot er offertförfrågan och vi har gått igenom föreningens uppgifter kommer vi kontakta er med ett ränteförslag på era fastighetslån.


Vad tar SBAB hänsyn till när räntan sätts?

Den ränta vi erbjuder er baseras på bostadsrättsföreningens totala belåning och på andelen lån hos SBAB i förhållande till föreningens totala belåning. Det innebär att desto större del av föreningens totala belåning som ni väljer att lägga hos oss, desto bättre erbjudande får ni.

Den slutgiltiga räntan sätts också baserat på vilken bindningstid ni väljer för era fastighetslån.


Hur går vi vidare om vi vill ta lån hos er?

När vi har skickat ränteförslaget på era fastighetslån bestämmer ni i dialog med oss om ni vill gå vidare med en låneansökan. Väljer ni att gå vidare med en låneansökan hjälper vi till att hämta kompletterande uppgifter för att kunna göra en fullständig kreditbedömning av er förening.

Håll koll på det senaste inom boendeekonomi och föreningsliv