Placeringskonto — ett smart val för större placeringar

  • Schysst ränta, inga avgifter
  • Fast ränta på bindningstider mellan 3 månader och 5 år
  • Pengarna tryggade med insättningsgarantin

Aktuella räntor på vårt placeringskonto

Laddar räntor

Aktuell ränta per dagens datum. Placeringskontot är ett inlåningskonto med bunden ränta avsett för juridiska personer. Kontona kan endast öppnas av juridisk person som omfattas av insättningsgarantin. Insättningsgarantin omfattar för närvarande inte; bank, försäkringsbolag, kreditmarknadsbolag, finansiellt institut eller sådant värdepappersföretag som har tillstånd till att ta emot medel på konto.

Våra konton omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Så här går det till att öppna ett placeringskonto

1.
Öppna ett SBAB-konto först — om ni inte redan gjort det

För att kunna öppna ett placeringskonto behöver ni först ha ett SBAB-konto. Om ni redan har ett SBAB-konto kan ni enkelt öppna ett placeringskonto genom att logga in internetbanken.

2.
Logga in i internetbanken och öppna ett placeringskonto

När ni har ett SBAB-konto kan ni själva enkelt öppna ett placeringskonto genom att logga in internetbanken. 

Bra att veta: Endast personer med obegränsad behörighet kan öppna ett placeringskonto i internetbanken. Beloppet ni vill placera måste också finnas på SBAB-kontot för att överföringen till placeringskontot ska kunna genomföras.

Placeringskonto - så här fungerar det

Har ni möjlighet att binda en del av brf:ns pengar är vårt placeringskonto ett smart val. Här får ni högre ränta än på SBAB-kontot och väljer själva om ni vill binda pengarna mellan 3 månader och 5 år. Räntan bestäms utifrån marknadsräntan den dagen som placeringen startas, vilket gör att ni vet precis vilken avkastning ni får när bindningstiden löper ut. Tryggt, smart och lättplanerat inför framtida utgifter och investeringar.

Minsta placering är 40 000 kronor och största möjliga placering är 50 000 000 kronor per konto och dag. Ett placeringskonto öppnar ni enkelt och helt digitalt i internetbanken.

Placeringskontot är helt fritt från avgifter så länge placeringen behålls under kontots hela bindningstid.

Lär dig mer om vårt placeringskonto

Hur binder vi pengarna på placeringskontot?

I samband med att ni öppnar placeringskontot väljer ni vilken summa ni vill placera och till vilken bindningstid. När ni signerar ansökan kommer pengarna föras över från ert SBAB-konto till ert nya placeringskonto där pengarna binds på tiden ni har valt.

Varför behöver en till person signera öppnandet av ett placeringskonto?

Hur många personer som behöver signera ansökan beror på vilken typ av användare som öppnar placeringskontot.

  • En användare med administationsrätt ”Ensam” kan öppna placeringskonto direkt.
  • En användare med administrationsrätt ”Tillsammans med annan” kan ansöka om placeringskonto men för att kontot ska öppnas behöver en annan person i er organisation med obegränsad behörighet också signera ansökan.

    Bra att veta: Om flera användare ska signera ansökan måste alla signeringar ske mellan klockan 8-18 samma bankdag.

Varför går det bara att öppna placeringskonto mellan klockan 8-18?

Eftersom räntan på placeringskontot beräknas utifrån marknadsräntan den dag som placeringen startas behöver kontot öppnas mellan klockan 8-18.

Kan vi sätta in mer pengar på placeringskontot i efterhand?

Nej, det är inte möjligt att föra över pengar till ett redan öppnat placeringskonto. Beloppet som sätts in från start på placeringskontot är beloppet som ni binder upp.

Hur beräknas räntan?

För samtliga bindningstider beräknas räntan på antal dagar på ett år med 365 dagar (skottår 366 dagar). Räntan beräknas från och med dagen då placeringen startas till förfallodagen.

När betalas räntan ut?

Räntan på er placering betalas ut en gång oavsett vilken bindningstid ni valde på kontot från början. Beloppet betalas ut på placeringskontots förfallodag och förs då över till ert SBAB-konto.

Vad händer när bindningstiden går ut?

När bindningstiden går ut avslutas placeringen automatiskt. Det sparade kapitalet och räntan förs över till ert SBAB-konto.

Kan vi avsluta placeringen i förtid?

Ja, det är möjligt. Om ni vill avsluta placeringen i förtid kontaktar ni vår kundservice via telefon eller via meddelande i internetbanken.

Tänk på: När en placering avslutas i förtid tillkommer en ersättning för ränteskillnad samt en avgift enligt våra allmänna villkor.

Gäller insättningsgarantin på placeringskonton?

Ja, placeringskonton omfattas av insättningsgarantin.

Är ni en förening eller stiftelse?
Vill du som privatperson börja spara hos oss?

Vårt fasträntekonto passar dig som vill spara på lite längre sikt med en schysst sparränta. Välj mellan bindningstider på 3 månader och 5 år. Pengarna tryggade med insättningsgarantin.