Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Låna

Flytta bolånet till oss

Det är enkelt att flytta bolånet till oss – vi sköter flytten åt dig. Jämför din nuvarande ränta med vad vi kan erbjuda dig eller ansök om att flytta bolånet direkt.

Ansök om att flytta bolånet

Det är lätt att flytta bolånet. Fyll i dina uppgifter i ansökan och skicka in. Tänk på att:

  • Vara noga med att uppge rätt månadslön. I månadslön ingår din grundlön, fast OB-tillägg och fast provision.
  • Vi kommer behöva ett amorteringsunderlag från din nuvarande bank.
  • Om du vill låna mer i samband med att du flyttar fyller du i dina befintliga bolån inklusive det belopp du vill utöka med under "Önskat lånebelopp".

Bra att veta

Du behöver inte byta bank helt och hållet eller skaffa fler tjänster för att få bättre villkor. Dessutom behöver du aldrig förhandla om boräntan eller villkor med oss. Hos oss beror din bolåneränta endast på bostadens värde och lånets storlek, inte på hur bra du är på att förhandla.

För att få snabbt svar är det bra om du har info om ditt nuvarande lån i närheten (lånenummer, belopp, villkorsändringsdag, ränta, etc.).

Om ditt bolån är uppdelat på flera lånedelar hos din nuvarande bank, behöver du flytta samtliga delar för att bli kund hos SBAB.

Om du flyttar ett bundet bolån så kan din nuvarande bank ta ut ränteskillnadsersättning. Det går vi igenom när vi pratar.


Så här funkar det med amortering:

Om du har tagit eller utökat lånen på din bostad efter 1 juni 2016, övertar vi din tidigare långivares amorteringskrav. Amorteringskravet kan bli högre hos oss om du i samband med att du flyttar lånet även lånar mer.

Om du har tagit ditt bolån före 1 juni 2016 och du inte avser att låna mer i samband med bytet av långivare, ska den del av skulden som överstiger 70 % i belåning, av det marknadsvärde vi fastställer, amorteras av på maximalt 15 år.

 


Grundkrav för att få låna hos SBAB:

  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Har en stadigvarande inkomst
  • Du har inte några betalningsanmärkningar