Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Omvärld & Analyser

Mäklarbarometern

Mäklarbarometern speglar de senaste tendenserna på bostadsmarknaden. Den bygger på SBAB:s enkätundersökning bland fastighetsmäklare och kommer ut varje kvartal.

 

 • Mäklarbarometerns prognos: oförändrad marknad i Göteborg

  Fastighetsmäklarnas prognos över hur bostadsmarknaden kommer att utvecklas under årets sista kvartal kan sammanfattas som ett oförändrat läge. 65 procent gör prognosen oförändrat antal bostadsrätter till salu, 49 procent på villamarknaden, med bibehållen, till ökad, efterfrågan. 67 respektive 71 procent gör prognosen oförändrade priser på bostadsrätter respektive villor fjärde kvartalet 2018 i SBAB:s Mäklarbarometer.
  2018-10-16 Mäklarbarometern
 • Mäklarbarometerns prognos i Malmö: många spår prisökning

  Malmömäklarnas prognos över hur bostadsmarknaden kommer att utvecklas under årets avslutande kvartal är på flera punkter mer optimistisk än i övriga regioner. 7 av 10 mäklare bedömer antalet bostadsrätter till salu oförändrat med bibehållen, till ökad, efterfrågan. 41 procent bedömer att priserna på bostadsrätter kommer att öka något i SBAB:s Mäklarbarometer.
  2018-10-16 Mäklarbarometern
 • Mäklarbarometerns prognos: oförändrad bostadsmarknad i Stockholm

  Stockholmsmäklarnas prognos över hur bostadsmarknaden kommer att utvecklas under årets avslutande kvartal kan sammanfattas med ordet oförändrad. 72 procent av mäklarna i Storstockholm bedömer antalet småhus till salu oförändrat, 64 procent gör samma prognos för bostadsrätter med bibehållen, till ökad, efterfrågan. 80 procent spår stillastående priser för villor, 67 procent gör samma prognos för bostadsrätter, i SBAB:s Mäklarbarometer.
  2018-10-16 Mäklarbarometern
 • Ökat tryck på villamarknaden väntas i Malmö

  Utbudet av bostadsrätter till försäljning bedöms bli oförändrat kommande kvartal medan antalet villor till salu ökar. Förmedlingstiden för en bostadsrätt blir oförändrad, medan det kommer att ta längre tid att förmedla en villa konstaterar fastighetsmäklarna i SBAB:s Mäklarbarometer i Malmö.
  2018-07-12 Mäklarbarometern
 • Inget nytt under solen på bostadsmarknaden i Göteborg tredje kvartalet

  Utbudet av både bostadsrätter och villor till försäljning bedöms bli oförändrat tredje kvartalet. Med oförändrad efterfrågan. Förmedlingstiden, den tid det tar att sälja en bostad, blir varken kortare eller längre utan oförändrad för både villor och bostadsrätter, konstaterar fastighetsmäklarna i SBAB:s Mäklarbarometer i Göteborg.
  2018-07-12 Mäklarbarometern
 • Inget nytt under solen på bostadsmarknaden i Stockholm tredje kvartalet

  Utbudet av både bostadsrätter och villor till försäljning bedöms bli oförändrat tredje kvartalet. Med oförändrad efterfrågan. Förmedlingstiden, den tid det tar att sälja en bostad, blir varken kortare eller längre utan oförändrad för både villor och bostadsrätter, konstaterar fastighetsmäklarna i SBAB:s Mäklarbarometer i Stockholm.
  2018-07-12 Mäklarbarometern