Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Kort om oss

Affärsidé

Att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige.


Vision

Att erbjuda Sveriges bästa bolån.


Mission

Vi bidrar till bättre boende och boendeekonomi.


Produktområde Låna

Inom Låna erbjuds bolån och privatlån till privatpersoner samt fastighetskrediter till fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar.


Produktområde Spara

Inom Spara erbjuds sparkonto till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.


Antal medarbetare

Cirka 650.


Ägare

Svenska staten.


Vårt namn

SBAB Bank AB (publ).


SBAB Bank-koncernen

SBAB Bank-koncernen omfattar moderbolaget SBAB Bank AB (publ) och dotterbolagen AB Sveriges Säkerställda Obligationer (publ) ("SCBC") och Booli Search Technologies AB (”Booli”). SCBC emitterar säkerställda obligationer och konsolideras i SBAB-koncernen. Booli utvecklar produkter och tjänster med utgångspunkt i bostadsmarknaden. Bland tjänsterna återfinns bland annat Booli.se, Sveriges största oberoende söktjänst för bostäder, och Hittamäklare.se, en jämförelsetjänst för privatpersoner som önskar sälja sin bostad. Besök och läs mer om Booli här.


Organisationsnummer

Organisationsnumret är 556253-7513 och momsregistreringsnumret är 663000-0096.


Historia

SBAB inledde sin verksamhet 1985 med uppgift att på kreditmarknaden låna upp medel för den statliga bostadslångivningen.


Rating långfristig upplåning SBAB Bank

  • Moody's A1
  • Standard & Poor's A


Rating kortfristig upplåning SBAB Bank

  • Moody's P-1
  • Standard & Poor's A-1


Rating långfristig upplåning SCBC

  • Moody's Aaa