Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Press

Senaste rapporterna

 • Dämpad prognos om bostadsmarknaden i Stockholm

  Prisförväntningarna på bostadsmarknaden har dämpats bland mäklarna i Stockholm, enligt SBAB:s senaste Mäklarbarometer.

  2017-12-01 Mäklarbarometern
 • Dämpad prognos om bostadsmarknaden i Malmö

  Prisförväntningarna på bostadsmarknaden har dämpats bland mäklarna i StorMalmö, enligt SBAB:s senaste Mäklarbarometer.

  2017-12-01 Mäklarbarometern
 • Dämpad prognos om bostadsmarknaden i Göteborg

  Prisförväntningarna på bostadsmarknaden har dämpats bland mäklarna i StorGöteborg, enligt SBAB:s senaste Mäklarbarometer.
  2017-12-01 Mäklarbarometern
 • Sommarstiltje på räntemarknaden

  Trots stark tillväxt i både svensk och internationell ekonomi så har räntorna legat still de senaste veckorna. Bolåneräntorna väntas stiga men uppgången tar inte fart ordentligt förrän under nästa år. Ränteutsikterna innebär att långa bundna boräntor har en knapp fördel gentemot rörliga boräntor.
  2017-08-09 Boräntenytt
 • Omvärlden driver räntorna

  Stigande omvärldsräntor har dragit med sig svenska räntor uppåt de senaste veckorna. Bolåneräntorna kommer dock inte att börja stiga märkbart förrän under nästa år. Fördelen för långa bundna boräntor gentemot rörligt har ökat, men det går att avvakta ett tag till.
  2017-07-07 Boräntenytt
 • Bostadsmarknaderna spretar

  Storstadsregionernas bostadsmarknader går i otakt. Under det andra kvartalet har marknaderna överlag tappat fart. Men medan vi sett en tvär inbromsning på Stockholms bostadsrättsmarknad så rusar Göteborgs och Malmös småhusmarknader på i överhettningsliknande fart. Sannolikt ar det uppsvinget i bostadsbyggandet och åtstramningen av villkoren på bolånemarknaden som dämpar marknaderna, men har ojämna regionala effekter.
  2017-06-29 Mäklarbarometern