Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Kundservice

Lånelöfte

Här hittar du vanliga frågor och svar om lånelöfte.

Hur ansöker jag om lånelöfte?

Du ansöker om lånelöfte på vår webbplats och får besked direkt på skärmen. Lånelöftet gäller i tre månader.

När du ansöker om lånelöfte kan det vara bra att lämna utrymme för eventuell budgivning. När du sedan går vidare för att göra en ansökan om lån behöver du inte nyttja hela det belopp du sökt lånelöfte för.

För att SBAB ska kunna hjälpa till med finansieringen måste köpet förmedlas av en mäklare.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din feedback!

Jag kollar på bostäder i olika kommuner, ska jag göra ett lånelöfte per kommun?

Nej, det räcker med att du gör ett lånelöfte, sen korrigerar vi det inför en eventuell budgivning eller när du ringer oss innan kontrakt ska skrivas.

Du kan ansöka om lånelöfte här. Det gäller i tre månader.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din feedback!

Vad är ett lånelöfte?

Ett lånelöfte är en bedömning av din ekonomi, inte av en specifik bostad. Med lånelöftet vet du vad din ekonomi klarar och vad du har att röra dig med. Lånelöftet gäller i 3 månader.

Lämna utrymme i ditt lånelöfte och sök bostäder som ligger under ditt lånelöftestak. Ofta blir det budgivning och det är enklare för dig att i förväg veta att du har utrymme att lägga bud utan att behöva kontakta banken vid varje enskilt tillfälle. Det finns inga krav på att du behöver låna mer för att du har ett högre lånelöfte. På booli.se kan du snabbt och enkelt se vad slutpriserna brukar hamna på i det område som du letar bostad.

Om du vill ändra någon uppgift efter att du gjort en ansökan, till exempel månadsavgiften eller kontantinsatsen gör du bara en ny ansökan digitalt och korrigerar de uppgifter som du vill. Gör du det inom 3 månader från det att du gjorde ditt första lånelöfte så tar vi ingen ny kreditupplysning.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din feedback!

Jag vill ändra en uppgift i mitt lånelöfte, hur gör jag?

Om du vill ändra någon uppgift efter att du gjort en ansökan, till exempel månadsavgiften eller kontantinsatsen gör du bara en ny ansökan digitalt och korrigerar de uppgifter som du vill.

Om du gjorde ditt första lånelöfte inom de senaste 3 månaderna så tar vi ingen ny kreditupplysning.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din feedback!