Kivra - Din digitala brevlåda

Kivra är en digital brevlåda som SBAB är ansluten till. Med Kivra får du tillgång till en användarvänlig och säker lösning där du kan ta emot post, så som avier och andra utskick, från SBAB och andra företag och myndigheter digitalt.

Miljövänligt och hållbart

Att erbjuda våra kunder en digital brevlåda ser vi som ett naturligt sätt att minska den klimatpåverkan pappersutskick innebär. Genom SBAB:s samarbete med Kivra kommer stora mängder papper kunna sparas.

Bär med dig brevlådan

Oavsett om du använder din mobil, surfplatta eller dator kan du logga in och komma åt din post var du än befinner dig.

Vanliga frågor och svar

Säkert och tryggt

Kivra är betydligt säkrare än vanlig papperspost. Eftersom Kivra är kopplat till ditt personnummer tar du bara emot post från avsändare du redan har en relation med. Kivra följer reglerna i Dataskyddsförordningen och är ett betalinstitut som står under Finansinspektionens tillsyn. Information om hur Kivra behandlar dina personuppgifter hittar du här.

Hur ansluter jag till Kivra?

Som privatkund går du till Kivras webbplats och aktiverar sin digitala brevlåda med hjälp av i första hand Mobilt BankID. Möjlighet finns även att beställa hem en aktiveringskod för dem som ännu inte har skapat ett Mobilt BankID.​

Hur vet jag om jag får ett nytt brev i Kivra?

Varje gång du får ett nytt brev i Kivra får du en e-postavisering till den e-postadress du har registrerat, det är därför viktigt att du ser till att ha korrekt e-postadress registrerad. Använder du Kivra-appen får du en notifiering via appen.

Jag är ansluten till Kivra och får min villkorsbilaga både i Kivra och hem i brevlådan. Varför?

Eftersom villkorsbilagan går ut till samtliga låntagare så behöver samtliga låntagare vara anslutna till Kivra för att villkorsbilagan inte ska gå ut per post också. Är ni exempelvis två i hushållet så behöver båda skaffa Kivra.