Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Låna

Värdeguiden

Värdera alla adresser i Sverige.
Kostnadsfritt.

Värdeguiden ger dig kostnadsfri värdeindikation på hus och lägenheter i Sverige. Ta fram pris på vilken adress du vill, vare sig det är ditt drömhus, din egen bostad eller som förberedelse innan du ska sälja din bostadsrätt. 

Värdeguiden är baserad på historisk försäljningsdata och ersätter inte en professionell värdering.

Välj adress

Få en värdeindikation

Skaffa lånelöfte

Enkelt, intuitivt och snabbt

Några få steg och du får värdet direkt på skärmen.

  • Sök på aktuell adress
  • Skriv in en adress
  • Ange storlek och månadsavgift
  • Värdeguiden ger dig ett indikativt värde och du ser hur pass säker värderingen är.


Så beräknas värderingen

Värdeindikationen baseras på närliggande försäljningar. En automatisk sökning görs efter relevanta försäljningar. Sökningen baseras enbart på de uppgifter du själv angett.

Alla äldre försäljningspriser räknas om med lokala prisindex för att beräkna vad priset skulle motsvara om försäljningen hade gjorts idag, givet att bostaden följt den generella prisutvecklingen i det område där bostaden ligger.

Baserat på jämförelseförsäljningarna beräknas ett genomsnittligt kvadratmeterpris. Detta multipliceras sedan med boytan på den aktuella bostaden.

Metoden är alltså mycket enkel. Den har två hörnstenar, dels relevanssökningen, som bygger på en avancerad logik, dels indexeringen. Det skulle vara en smal sak att använda mer avancerad metodik som i genomsnitt ger mer korrekta värdeindikationer. Ett skäl till att vi har valt en enkel metod är att vi ville göra det lättare att förstå vad värdeindikationen bygger på.

Vi vill också göra tydligt att värdeindikationen inte är jämförbar med de värderingar som normalt ligger till grund för beslut om bolån.  

Vad innebär "osäkert värde"?

Det betyder att en eller flera faktorer påverkar din värdenidikation på ett sådant sätt att vi bedömer att uppgiften bör tas med en nypa salt. Ett exempel kan vara att det inte sålts tillräckligt många bostäder av samma typ i ditt område och att det därför inte går att göra en vettig värdeindikation. Det kan också vara så att det är svårt att hitta jämförande bostäder.

Skaffa Värdeguiden!

Appen är kostnadsfri och finns för iPhone och för Android.

Fördjupning

De största felkällorna
Varför kan man inte ange en bostadsyta större än 350 kvadratmeter?