SBAB ingår unikt samarbete med digitala elbolaget Tibber

Som första bank i Sverige lanserar SBAB nu förmedling av elavtal tillsammans med elbolagsutmanaren Tibber. Tjänsten innebär att kunder hos SBAB erbjuds el direkt från producenten utan kostnadspåslag och endast från förnyelsebara energikällor. Tibber har som mål att hjälpa kunder att sänka sin elförbrukning, vilket ligger i linje med SBAB:s ambition att främja hållbara samhällen med energivänliga och klimatsmarta bostäder.

Genom att erbjuda tjänster som möjliggör och underlättar i livets alla boendefaser vill SBAB skapa Sveriges bästa kundupplevelse inom ekosystemet boende och boendeekonomi. Som ett led i denna ambition ingår SBAB nu avtal med Tibber. För SBAB:s kunder innebär samarbetet att de kommer att erbjudas el direkt från producenten utan kostnadspåslag och endast från förnyelsebara energikällor, såsom sol-, vind- och vattenkraft. Dessutom kommer Tibber tillsammans med SBAB att hjälpa kunderna till en minskad elförbrukning med smarta tips i Tibber-appen.

- Det ska vara lätt att välja rätt och vi är övertygade om att många kunder uppskattar färdigpaketerade smarta lösningar. Elmarknaden i Sverige består av ca 120 elhandelsbolag som säljer el men med olika pris, varumärke och service. Det är svårt att välja rätt och hos många förmedlare erbjuds kampanjpriser som sedan höjs kraftigt i framtiden. Vi vill hjälpa våra kunder på boenderesan och se till att de utan bekymmer får rätt pris direkt och aldrig behöver oroa sig igen. Det ska kännas lika tryggt och enkelt att teckna elavtal som att ta ett bolån eller öppna sparkonto, säger Daniel Ljungel, Chef Affärsutveckling på SBAB.

- Vi är mycket glada och stolta över det här samarbetet med SBAB. SBAB:s starka fokus på att främja hållbara samhällen med energivänliga och klimatsmarta bostäder är en drivkraft även vi delar. På Tibber har vi valt att inte tjäna pengar på elen vi säljer, och har därmed ett unikt incitament att hjälpa våra kunder att faktiskt förbruka mindre el, något de traditionella elbolagen har svårt för. Och mindre el, betyder som bekant mindre miljöpåverkan, säger Daniel Lindén, grundare på Tibber.

Om Tibber
Tibber är ett digitalt elbolag som ger kunder möjlighet att köpa grön el direkt från producenten. Tibber har skapat en digital plattform för att köpa el, vilket ger möjligheten att köpa förnybar el till ett lägre pris än från traditionella elleverantörer. Att leverera förnybar el från gröna producenter är företagets grund – men även att hjälpa sina kunder att minska deras elkonsumtion.

Läs mer om erbjudandet här

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Bukowski, Presschef, 072-451 79 37, erik.bukowski@sbab.se