Press

Pressmeddelande | 2019-10-25

SBAB:s musikvideo utsedd till Sveriges roligaste reklamfilm vid Roygalan

Roygalans syfte är att uppmärksamma Sveriges bästa reklamfilmer och skaparna bakom dessa. När årets priser delades ut under torsdagen kammade SBAB hem förstapriset i både kategorin ”Sveriges roligaste reklamfilm” och ”Bästa musik i reklamfilm” för musikvideon Komma hem (låda låda låda).


- Vi blev förstås väldigt glada över båda priserna! Jag ser det som ett kvitto på att det faktiskt går att uppnå det vi velat sen starten av den här kampanjen: att få fler att inse att boendeekonomi är jättekul, säger Klas Danielsson, VD SBAB

Musikvideon Komma hem (låda låda låda) är en del av SBAB:s kampanj ”Boendeekonomi är jättekul”, som även har bestått av en webb-tv-serie med komikerna Björn Gustafsson och Erik Haag, samt en fullsatt humorshow om boendeekonomi i Globen.

- Det lönar sig att vara modig och nytänkande – att stå upp för ett viktigt budskap och samtidigt göra det på ett kul och oväntat sätt. Det är väldigt roligt att också juryn för denna prestigefyllda reklamtävling ser och uppskattar det vi vill göra med videon och hela Boendeekonomi-kampanjen. Med juryns motivering ” Ett verkligen smart, humoristiskt och modigt sätt att använda musikens möjligheter att både fördjupa och förmedla ett budskap som i det här fallet förmår täcka in både ett kunderbjudande och produktens innersta kärnvärde” - visar juryn att de verkligen sett det vi velat åstadkomma, säger Klas Danielsson.

Roygalan arrangeras av Film&TV-Producenterna och delas ut för 17:e året. Roygalans syfte är att uppmärksamma Sveriges bästa reklamfilmer och skaparna bakom dessa. Humorpriset Sveriges roligaste reklamfilm är helt nytt och delas ut för första gången i år.


Se juryns motiveringar nedan:


Årets roligaste reklamfilm:
Helgesson Moll – ”Komma hem (låda låda låda)” för SBAB

Juryns motivering: Det vinnande bidraget är roligt på så många plan; fantastisk timing, underbar leverans av sång och musik, geniala infall och tokroliga lösningar. Hela tiden med glimten i ögat och med en rejäl dos av befriande ironi och självdistans. Ren och skär komisk briljans. Roligare än så här blir det inte!


Bästa Musik i Reklamfilm:
Helgesson Moll – ”Komma hem (låda låda låda)” för SBAB (Wolf Cousins/Warner Chappell Music)

Juryns motivering: Ett verkligen smart, humoristiskt och modigt sätt att använda musikens möjligheter att både fördjupa och förmedla ett budskap som i det här fallet förmår täcka in både ett kunderbjudande och produktens innersta kärnvärde.


Se SBAB:s reklamfilm här: Komma hem (låda låda låda)


För mer information, vänligen kontakta:

Erik Wennergren, Presschef, 072 - 451 79 37, erik.wennergren@sbab.se