Press

Pressmeddelande | 2019-03-28

SBAB är Sveriges 4:e bästa arbetsplats

När den globala organisationen Great Place to Work igår kväll på sin årliga gala presenterade sin ranking och topplista över de bästa arbetsplatserna i Sverige placerade sig SBAB på 4:e plats i kategorin stora organisationer.

Varje år rankar Great Place to Work (GPTW) Sveriges Bästa Arbetsplatser. Rankingen görs baserat på en Kulturutvärdering om hur företaget aktivt arbetar för att skapa en engagerande företagskultur och baserat på resultatet i en medarbetarundersökning som mäter vad som driver engagemang. 2018 kom SBAB på 8:e plats för att i år 2019 stiga till 4:e plats.

-  Vi hade ett fantastiskt resultat i vår medarbetarundersökning och det är en riktig energiboost att resultatet bidrog till att vi placerar oss som Sveriges 4:e bästa arbetsplats. Nu jobbar vi vidare för att lära oss ännu mer och hur vi ska bli ännu bättre. Enda sättet att bygga ett framgångsrikt företag är att vara en galet attraktiv arbetsplats, säger Carina Eriksson, HR- chef, SBAB.

-  Att arbeta värderingsdrivet med inkludering och självdrift i fokus tror vi är framtidens framgångsrecept för att skapa engagemang, konkurrenskraft och nöjda kunder. Våra värderingar är vår gemensamma attityd och vårt spelsystem för hur vi lyckas tillsammans. Vårt fokuserade arbete inom respekt och jämlikhet bedömer jag är ett av de områden som gör att vi blir en bättre och bättre arbetsplats, säger Klas Danielsson, VD, SBAB.

 

Fakta

Great Place to Work är ett undersöknings- och konsultföretag med huvudkontor i USA och med dotterbolag världen över. Varje år delar organisationen ut kvalitetsutmärkelsen ”Sveriges Bästa Arbetsplatser” som baseras på organisationers resultat i medarbetarundersökningen Trust Index och kulturprofilen Culture Audit.


För mer information, kontakta gärna:

Erik Wennergren, Presschef SBAB, 0724-51 79 37, erik.wennergren@sbab.se