Press

Pressmeddelande | 2013-04-10

SBAB springer 40 mil för bättre bankvillkor

Idag klockan 11.00 går startskottet för SBAB:s stafett för bättre bankvillkor. Över 80 SBAB-medarbetare ska föra stafettpinnen från Karlstad till Stockholm, där ett 6-punkters program överlämnas till storbanksdirektörerna.

− Med SBAB-stafetten vill vi uppmana oss själva och den övriga branschen att inleda en förnyelseresa. Branschen som helhet måste våga utmana gamla konventioner och mer aktivt arbeta med att återskapa förtroendet bland kunderna. Målet är att vi med rak rygg ska kunna säga att vi jobbar för kunderna, och att de också känner så själva. Det är branschens utmaning i ett nötskal, säger Carl-Viggo Östlund, vd för SBAB.

SBAB:s 6-punktersprogram för bättre bankvillkor

  1. Varför behöva pruta på bolånet? Kunderna ska få rätt pris direkt, att vara duktig förhandlare ska inte ge bättre boränta.

  2. Varför låga sparräntor? Kunderna förtjänar rimlig ränta på lönekontot och en hög ränta på sparkontot.

  3. Varför så komplicerat? Sparprodukter som fonder ska vara begripliga, och det ska vara tydligt vad de kostar.

  4. Varför behandla folk olika? Alla, oavsett storlek på plånbok, har rätt till samma goda service. Lika självklart är det att kunderna ska kunna nå oss när de själva vill. Inte när det passar oss.

  5. Varför så svårt att byta? Är man missnöjd med sin bank ska det vara enkelt att byta. Det borde vi banker tillsammans verka för.

  6. Varför skyhöga bonusar? Vi banker ska ta ansvar. Då måste vi vara tydliga med våra marginaler, sätta rimliga vinstmål och inte betala ut omåttligt höga bonusar.

SBAB-stafetten startar idag klockan 11.00 på Stora torget i Karlstad (där SBAB:s kundserviceavdelning ligger) och målgången sker på fredag den 19 april klockan 12.00 i Kungsträdgården i Stockholm. På kampanjsajten www.sbabstafetten.se kan besökarna följa löparna i direktsändning och skicka meddelanden till dem samt och rösta på olika saker löparna ska göra. Här finns även mer utförlig information om bakgrunden till stafetten.

För mer information, vänligen kontakta:
Carl-Viggo Östlund, VD SBAB Bank
08-614 43 01, 0727-17 43 01, carl-viggo.ostlund@sbab.se

Bernd Schmitz, Presschef SBAB Bank
08-614 43 94, 0727-44 43 94, bernd.schmitz@sbab.se