SBAB höjer sparräntan och inför nya korta bindningstider på placeringskonto

SBAB höjer sparräntan för privatkunder med 0,10 procentenheter vilket ger en ny ränta på 3,75 procent. För företag och bostadsrättsföreningar höjs sparräntan med 0,10–0,25 procentenheter. Förändringarna träder i kraft idag tisdag 17 oktober. Samtidigt införs två nya bindningstider för placeringskonto på 3 respektive 6 månader, till företag och bostadsrättsföreningar.

Det är SBAB:s ambition att erbjuda konkurrenskraftiga inlåningsräntor. Som ett led i detta höjer banken idag sparräntorna för såväl privatkunder som företag och bostadsrättsföreningar.

För privatkunder höjs sparräntan med 0,10 procentenheter vilket innebär att den nya räntan blir 3,75 procent. För företag och bostadsrättsföreningar höjs sparräntan med 0,25 procentenheter inom beloppsintervallet 0-25 Mkr och med 0,10 procentenheter inom beloppsintervallet 25-50 Mkr och 50-100 Mkr.

Nya korta bindningstider på placeringskonto för företag och brf

Sedan tidigare erbjuder SBAB placeringskonto med bunden ränta på 1-5 år, förutom SBAB-kontot som har rörlig ränta. Nu presenteras två nya, korta bindningstider på placeringskonto för 3 respektive 6 månader, till juridiska personer.

– Intresset för bundna löptider har ökat i takt med att räntorna stigit. Våra nya korta bindningstider på 3 respektive 6 månader är ett efterfrågat tillskott i vårt produktutbud till företag och brf:er. Det kan till exempel vara ett attraktivt alternativ för de kunder som har förfall under kommande år, och vi hoppas såklart även kunna attrahera nya företagskunder, säger Mikael Inglander, vd på SBAB.

I tabellen nedan framgår SBAB:s inlåningsräntor fr o m 231017.

 

Besök gärna www.sbab.se för mer information om SBAB, bolån och sparande.

För mer information, vänligen kontakta:

Catharina Henriksson, Presschef, SBAB.

Telefon: 076-118 79 14. E-post: catharina.henriksson@sbab.se