SBAB höjer sparräntan till 2,25 procent

SBAB höjer sparräntan för privatkunder med 0,25 procentenheter till 2,25 procent. Samtidigt höjs även inlåningsräntan för bostadsrättsföreningar och företag med 0,25 procentenheter till 1,75 procent. Förändringen träder i kraft på torsdag 26 januari.

Förändringen innebär att SBAB fortsatt erbjuder en av de mest konkurrenskraftiga sparräntorna utan bindningstid jämfört med landets större banker.

- När räntorna på bolån ökar tycker vi att det är självklart att räntorna på inlåning ska följa med uppåt. Med det kostnadsläge vi har i samhället idag så tycker vi också att det är viktigt att erbjuda möjligheten att ha en privatekonomisk buffert som är lättillgänglig. Många av våra konkurrenter bland de större bankerna har som krav att kunderna ska låsa in pengarna en viss tid för att få ta del av en konkurrenskraftig ränta. På SBAB erbjuder vi samma ränta till alla, oavsett storlek på insatt kapital och utan krav på att låsa pengarna, vilket uppskattas av våra kunder, säger Mikael Inglander, VD på SBAB.

Privatkunder hos SBAB har fri flytträtt och fria uttag utan någon bindningstid. Insatta medel hos SBAB omfattas av den statliga insättningsgarantin, vilket innebär att sparbelopp upp till 1 050 000 kronor är skyddade av staten genom Riksgälden.

Inlåningsräntan för företag och bostadsrättsföreningar höjs till 1,75 procent

I samband med höjningen av sparräntan för privatkunder höjer SBAB även inlåningsräntan för bostadsrättsföreningar och företag med 0,25 procentenheter till 1,75 procent.

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Bukowski, Presschef, SBAB. Telefon: 072-4517937. E-post: erik.bukowski@sbab.se