Mikael Inglander blir VD i SBAB Bank AB

Styrelsen i statligt ägda SBAB Bank AB (publ) (”SBAB”) har utsett Mikael Inglander till VD. Han tillträder tjänsten idag.

Mikael Inglander har arbetat inom SBAB-koncernen sedan 2014, först i rollen som CFO och nu senast som tillförordnad VD i sex månader. Han kom till SBAB efter en lång karriär inom bank- och finansbranschen.

- Vi har genomfört en gedigen rekryteringsprocess där målet varit att hitta rätt ledare för att leda SBAB in i framtiden. Efter att ha matchat våra önskemål mot en lång rad kvalificerade interna och externa kandidater, har vi valt Mikael Inglander. Hans breda finansbakgrund, analytiska förmåga och kommersiella kundfokus i kombination med ett inkluderande ledarskap, en god prioriterings- och genomförandeförmåga samt en sund syn på riskhantering gör att han uppfyller våra kriterier. Dessutom är vi mycket nöjda med det arbete som Mikael gjort under den tid han varit tillförordnad VD, säger Jan Sinclair, styrelseordförande, SBAB.

Mikael Inglander tillträder rollen som VD för SBAB idag.

- Det är med ödmjukhet som jag tar över VD-posten för en bank som fyller en viktig funktion som hållbar bolåneaktör. SBAB är ekonomiskt starkt med ett väletablerat varumärke, och även om många omvärldsfaktorer nu pekar på utmaningar så har vi goda förutsättningar att hantera dem. På ett rent personligt plan är jag glad att jag nu får förtroendet att leda företaget in i nästa skede av vår tillväxtresa, säger Mikael Inglander, VD, SBAB.

SBAB bildades 1985, ägs av svenska staten och står under Finansinspektionens tillsyn. Bolaget erbjuder lån, sparande och andra tjänster till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige.

Om Mikael Inglander
Mikael Inglander, född 1963, har arbetat inom SBAB-koncernen som CFO och nu senast som tillförordnad VD. Dessförinnan har han haft en lång karriär inom Swedbank-koncernen, däribland som Vice verkställande Direktör, regionchef och CFO samt som VD på Lindorff Sverige. Mikael har också haft styrelseuppdrag i bland annat Ica Banken och OKQ8 Bank. Han är utbildad civilekonom med examen från Stockholms universitet.


För mer information, vänligen kontakta:

Douglas Norström, Presschef, SBAB
Telefon: 0730 - 27 19 65
E-post: douglas.norstrom@sbab.se