SBAB lanserar smart lånelöfte som kunden uppdaterar själv

Nu lanserar SBAB smart lånelöfte som kunden själv kan uppdatera och anpassa efter bostäder man är intresserad av. Tjänsten är sammankopplad med Booli och ger förslag på bostäder som passar utifrån lånelöftet samt visar vad slutpriserna brukar hamna på i sökområdet.

För den som letar ny bostad finns det många saker att hålla koll på. Efter att ha hittat en lämplig bostad och ansökt om lånelöfte så händer det ibland att någon annan vinner budgivningen och man måste ge sig ut på jakt igen efter objekt som ryms inom budgeten. Det kan också hända saker på vägen som gör att man har möjlighet att låna mer eller mindre i slutändan.

Det är vanligt att banker vill att man kontaktar dem för att uppdatera lånelöftet när förutsättningarna har ändrats. Med smart lånelöfte från SBAB är det istället möjligt för kunden att själv gå in och uppdatera exempelvis förändrad kontantinsats, om man hittat ett boende med högre eller lägre månadsavgift samt om man vill ändra kommun man letar bostad i. Alla dessa delar kan påverka volymen på lånelöftet, vilket uppdateras automatiskt.

- Det smarta lånelöftet är en del i SBAB:s ambition att göra boenderesan lättare och tryggare för alla. Genom att koppla ihop våra tjänster med Boolis sökmotor kan vi erbjuda ett verktyg som verkligen underlättar för den som är på jakt efter ny bostad, säger Robin Silfverhielm, CXO, SBAB.

SBAB:s smarta lånelöfte är sammankopplat med bostadssajten Booli, som täcker in hela marknaden och samlar Sveriges största utbud av bostäder till salu, nyproduktion, ”snart till salu” och slutpriser. Det smarta lånelöftet ”matchar” användaren med bostäder som ryms inom lånelöftet. Det går också att se vad slutpriserna brukar hamna på i området, vilket gör det lättare att skaffa sig en uppfattning om vilken nivå man bör lägga sig på vid budgivningen.

- Matchningen med lämpliga bostäder är en väldigt smidig funktion. Istället för att själv leta upp bostäder och räkna ut om de ryms inom lånelöftet så kopplas man automatiskt ihop med möjliga alternativ. Man skulle kunna jämföra det med tjänster som Spotify, som tar fram förslag på musik baserat på vad användaren lyssnat på tidigare, säger Robin Silfverhielm.

Framöver kommer det smarta lånelöftet från SBAB att uppdateras med funktioner som bland annat möjliggör för kunder att direkt få veta om en bostadsrättsförening är godkänd av SBAB.

Fakta om tjänsten
Användare av SBAB:s app och internetbank har möjlighet att i lånelöftet uppdatera:
- Kommun
- Kontantinsats
- Månadsavgift (BRF) / Boyta (villa)
- Objektstyp, mellan BRF och villa

Läs mer här


För mer information, vänligen kontakta:

Erik Bukowski, Presschef SBAB, telefon: 0724-517937, erik.bukowski@sbab.se