Press

Pressmeddelande | 2017-10-20

SBAB satsar på Tech – ny enhet till kontoret i Karlstad

För en dryg månad sedan inledde SBAB en rekryteringsoffensiv i Karlstad för att möta efterfrågan som fortsätter att öka. Då handlade det bland annat om kundansvariga, kredithandläggare och analytiker. Nu växlar banken upp ytterligare och kompletterar verksamheten i Karlstad med ett helt nytt team inom Tech.

SBAB är en av Karlstads största arbetsgivare med cirka 300 medarbetare. En stor del av verksamheten finns i stan och nu ska IT-organisationen bygga upp utvecklingsteam på det lokala kontoret. Till början i liten skala med ett team på 4–5 av de bästa utvecklarna i Karlstad med omnejd som kan hjälpa till att bygga delar av det digitala kundmötet.

- Vi på SBAB är fast beslutna att bli Sveriges vassaste digitala bank! Det är vi inte idag, så vi har gasat igång i 190 för att kunna befinna oss där om några år, säger Klas Ljungkvist, CIO på SBAB.

Anledningarna till att SBAB väljer att förlägga en del av verksamheten inom Tech och utveckling i Karlstad beror bland annat på närheten till verksamheten och att genomförda tester visar att det finns såväl hög kompetens inom området och att SBAB är en attraktiv arbetsgivare.

- För att lyckas behöver vi bli fler inspirerande, innovativa och kreativa ingenjörer. Hos oss får man balansera med ena foten i gammal teknisk skuld och den andra i nästan läskigt modern teknikplattform, säger Klas Ljungkvist.

SBAB är ett värderingsstyrt företag med missionen att bidra till bättre boende och boendeekonomi. Hållbarhet ligger högt upp på agendan och det finns en tydlig målsättning om att växa på marknaden genom ansvar och transparens. Ingredienser som enligt undersökningar visar sig vara mycket viktiga när, framförallt, unga väljer arbetsgivare.

 

För mer information eller intervjubokning, kontakta oss gärna:

Karin Hellgren, Informationschef SBAB, 0706-68 38 24, karin.hellgren@sbab.se

Klas Ljungkvist, CIO SBAB, 0704-34 04 78, klas.ljungkvist@sbab.se