Press

Pressmeddelande | 2017-09-27

SBAB:s nya COO Sara Davidgård har attityden

”Har du attityden?” var rubriken på helsidesannonsen i DI och NWT när SBAB i maj sökte ny COO (chef Operations) till företagsledningen. 150 personer sökte och av de 35 personer med attityd som intervjuades var det Sara Davidgård som slutligen erbjöds tjänsten.

Rekryteringen genomfördes på ett, för denna typ av seniora tjänst till SBAB:s företagsledning, annorlunda sätt. Normalt används headhunters (executive search) för att identifiera kandidater, men denna gång valde SBAB att annonsera med fokus på attityd och värderingar, och uppmuntra att på eget initiativ visa intresse för SBAB och söka tjänsten.

- Vi ville på detta sätt skapa ett mer transparent och ansvarsfullt sätt att rekrytera genom att ge personer med olika bakgrund och erfarenhet möjlighet att söka. Vi satte fokus på attityd och värderingar, och uppmuntrade i annonsen personer att söka tjänsten även om man inte hade erfarenhet explicit från motsvarande roll. Har du rätt attityd och delar våra värderingar så har du den viktigaste förutsättningen för att lyckas på SBAB oavsett roll, säger Klas Danielsson, VD på SBAB.

Sara Davidgård kommer närmast från Swedbank som Head of Risk Swedish Banking och som medlem av Swedbanks Senior Management. Sara har en lång och bred bankerfarenhet och har arbetat med bolånerelaterade frågor ur flera perspektiv. Sara har bland annat haft ett flertal ledarroller inom Swedbanks kontorsrörelse, riskorganisation och som segmentsansvarig. Sara tillträder sin roll på SBAB den 18 oktober.

- Jag ser verkligen fram emot att börja på SBAB. Jag har under processen haft möjlighet att träffa en hel del personer på SBAB som alla förmedlat en fantastisk bild av företaget och av de starka värderingar som genomsyrar deras arbete. Att tillsammans med dem få vara med och bidra till SBAB:s spännande framtida resa känns mycket inspirerande, säger Sara Davidgård, tillträdande COO.

- Saras förändringsvilja, energi, ansvarsfullhet och värderingsdrivna attityd var avgörande och blir ett fantastiskt tillskott i företagsledningen. Det här var den roligaste rekryteringen jag gjort på länge. Detta sätt att rekrytera gav mersmak. Verkligen jättekul med så stort och positivt intresse för SBAB. Väldigt roligt att vi lyckats nå ut med att det händer många spännande saker på SBAB och att så många vill vara med på resan, säger Klas Danielsson.

 

För mer information, kontakta gärna:

Klas Danielsson, VD SBAB, 0706-94 43 01, klas.danielsson@sbab.se

Karin Hellgren, Informationschef SBAB, 0706-68 38 24, karin.hellgren@sbab.se