Press

Pressmeddelande | 2017-05-17

Billigast med bostadsrätt byggd år 1980 i innerstan

SBAB har analyserat siffror från Booli som visar hur betalningsviljan ser ut för bostadsrätter sorterat på fastighetens byggnadsår. Statistiken omfattar drygt 6 700 bostadsrättsförsäljningar i Stockholms innerstad under det gångna året.

 Från billigast till dyrast sorterat efter byggnadsår

- Jag är inte så förvånad över att 1980-talets bostadsrätter är billigast. Under 80-talet ersattes mer gedigna material av plastmattor i en tid då man försökte bygga så billigt som möjligt på grund av att byggsubventionerna försämrades. Det ledde också till att mer oprövade material användes som senare ledde till bland annat mögelproblem, säger Claudia Wörmann, Boendeekonom på SBAB.

Dyrast är det för den som vill köpa bostadsrätt i fastigheter byggda under 1800-talet. Förutom att lägenheter från den här tiden har högt i tak och stuckatur finns förklaringen i var dessa bostadsrätter är belägna i innerstan. Många fastigheter från den här tiden finns på Östermalm, idealet då var att bygga paradgator med pampiga hus som exempelvis på Strandvägen, Karlavägen och på Narvavägen.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Claudia Wörmann, Boendeekonom SBAB, telefon: 0709-90 68 14, claudia.wormann@sbab.se

Karin Hellgren, Informationschef SBAB, telefon: 0706-68 38 24, karin.hellgren@sbab.se