Press

Pressmeddelande | 2017-04-03

SBAB rekryterar Malin Pellborn som Chef för Hållbarhet & Strategisk kommunikation.

Hållbart företagande är prioriterat för SBAB. Målområdena för SBAB:s hållbarhetsarbete är Sunda finanser, Ansvar och transparens samt Hållbart boende. Malin Pellborn har rekryterats som chef för enheten Hållbarhet & Strategisk kommunikation. Malin ingår i företagsledningen.

Malin Pellborn kommer närmast från Skandia och en tjänst som chef för varumärke, marknad och digital försäljning, där hon också varit djupt engagerad i hållbarhetsarbetet. För SBAB är rekryteringen av Malin en viktig del i att utifrån kärnaffären boende och boendeekonomi tydliggöra, förstärka och utveckla hållbarhetsarbetet. I ansvaret ligger också att vidareutveckla SBABs interna kommunikation och externa icke köpta kommunikation.

- Jag tilltalades av att SBAB ser det naturliga i, och fördelen med, att integrera hållbarhet fullt ut i sin affär och strategi. Jag ser fram emot att arbeta för att ytterligare stärka positionen, kommunikationen och erbjudandet för SBAB:s kunder genom detta, säger Malin Pellborn, tillträdande chef för Hållbarhet & Strategisk kommunikation.

Malin tillträder tjänsten den 18 april, tar plats i företagsledningen och rapporterar till VD, Klas Danielsson.

- Jag är mycket glad över att Malin har valt att börja hos oss. Malin kommer med sin passion för hållbarhet och med sin erfarenhet och kompetens om vår kärnaffär att bidra starkt till vår fortsatta utveckling, säger Klas Danielsson, VD SBAB.


För mer information, kontakta gärna:

Malin Pellborn, tillträdande chef Hållbarhet & Strategisk kommunikation SBAB Telefon: 070-253 45 28, e-post: malin.pellborn@sbab.se

Karin Hellgren, Informationschef SBAB, telefon: 0706-68 38 24, karin.hellgren@sbab.se