Press

Pressmeddelande | 2015-08-28

SBAB storsatsar på Boendeekonomer


Som ett led i satsningen att bidra till bättre boende och boendeekonomi har SBAB rekryterat Emma Persson och Claudia Wörmann som Boendeekonomer. De kommer att vara talespersoner för SBAB i frågor om bostadsmarknad, boende och boendeekonomi.

SBAB:s vision är att erbjuda Sveriges bästa bolån. Bolån och fastighetsfinansiering kompletteras med tjänster som bidrar till bättre boende och boendeekonomi. För att förstärka SBAB:s kompetens, kunderbjudande och position som en ledande aktör inom boendeekonomi har två experter rekryterats.

Emma Persson har senast varit Nordeas privatekonom med fokus på ungdomar. Hon har en gedigen erfarenhet av olika roller inom privatekonomi, kundkommunikation och affärsutveckling. Emma tillträder sin tjänst hos SBAB den 14 september.

Claudia Wörmann kommer närmast från en tjänst som analyschef hos Svensk Nyproduktion och dessförinnan som analysansvarig på Mäklarsamfundet. Hon har därmed lång erfarenhet av analys av bostadsmarknaden och är en välkänd kommunikatör. Claudia tillträder sin tjänst hos SBAB den 5 oktober.

-    Vårt boende är det viktigaste vi har och står för en stor del av vår ekonomi. Klart att vi därför behöver fokuserade Boendeekonomer här på SBAB. Jag är väldigt glad att vi kunnat knyta Claudia och Emma till oss. De blir ett mycket värdefullt tillskott för oss i vår boenderesa, säger SBAB:s VD Klas Danielsson.


För mer information, vänligen kontakta:

Emma Persson, telefon 076-109 27 30
Claudia Wörmann, telefon 070-990 68 14

Karin Hellgren, Informationschef SBAB, telefon 0706-68 38 24

E-post: karin.hellgren@sbab.se