Press

Nyhet | 2011-08-19

SBAB Bank skänker pengar till Afrikas horn

SBAB Bank skänker 50 000 kronor till UNICEF med anledning av svältkatastrofen i länderna på Afrikas horn. Den pågående katastrofen uppskattas vara den värsta på 60 år och hotar miljontals människor som redan lever under extrema förhållanden.

Minst 12 miljoner människor drivs nu mot en svår hungersnöd på grund av torkan som både leder till missväxt, boskapsdöd och att en stor del av befolkningen mister sina inkomstmöjligheter. Vid sidan av den långvariga torkan bidrar ökande livsmedelspriser och regionala konflikter till den ytterst allvarliga situationen. Länderna som omfattas av den akuta krisen är Etiopien, Uganda, Kenya, Somalia och Djibouti.

SBAB Bank har valt att skänka pengar till UNICEF som har varit verksamma i regionen på flera plan under lång tid.

Några exempel på vad pengarna kan användas till*:
306 kr räcker till 1 350 påsar näringspulver, som ger ett undernärt barn alla de livsviktiga vitaminer och mineraler som behövs för att överleva och växa.

540 kr räcker till 150 påsar Plumpy Nut, en näringsrik jordnötskräm som kan rädda livet på ett undernärt barn. Krämen är särskilt framtagen för att hjälpa undernärda barn att snabbt gå upp i vikt.

1 160 kr räcker till 2 000 påsar vätskeersättning, som kan snabbt och effektivt bota uttorkning som följd av svår diarré.

* Uppgifterna är hämtade från UNICEF:s hemsida www.unicef.se/stod-oss/afrikas-horn

Läs Nyhetsbrev från UNICEF Sverige 28 september 2011