Kom igång och månadsspara

Med ett månadssparande kan du på ett enkelt sätt spara ihop pengar. Ett litet sparande varje månad kan över tid bli en betydande summa. Här kan du enkelt räkna på vad det kan ge dig och läsa om hur du kommer igång.

Börja månadsspara i appen – så gör du

1.
Logga in i appen

Om du inte redan har laddat ner appen kan du göra det direkt i App Store eller Google Play.

2.
Välj ett sparkonto
3.
Starta månadssparande

Tryck på Sätt in och välj Starta månadsspar. Fyll i uppgifterna – sen är du igång!

 

Gör som 600 000 andra

– öppna ett sparkonto hos oss på SBAB.


Vanliga frågor om att månadsspara

Vilka konton kan jag månadsspara ifrån?

Ska du starta månadssparande via SBAB-appen behöver kontot du för över ifrån vara ett lön- eller transaktionskonto som är godkänt för autogiro, vilket de flesta av den typen av konton är. Kontot behöver finnas hos en annan bank än SBAB.

Kan jag månadsspara på ett gemensamt sparkonto?

Du kan inte starta ett månadssparande på ett gemensamt sparkonto via SBAB-appen, men du kan från din andra bank ha en stående månadsvis överföring till ett gemensamt sparkonto på SBAB.

Kan jag månadsspara på ett barnsparkonto?

Du kan inte starta ett månadssparande på ett barnsparkonto via SBAB-appen, men du kan från din andra bank ha en stående månadsvis överföring till ett barnsparkonto på SBAB.

Vad är minsta och högsta summan jag kan månadsspara?

Du kan månadsspara mellan 100 kronor och 25 miljoner när du startat ett månadssparande via SBAB-appen.

Hur mycket ska jag månadsspara?

Hur mycket pengar du ska månadsspara är såklart väldigt individuellt beroende på vad du har för förutsättningar och var i livet du befinner dig. Om det är möjligt så är det bra att spara 10-20 % av din inkomst varje månad.

Hur ska man månadsspara?

Det viktigaste är att du kommer igång och sparar, inte hur, men det kan vara bra att fundera på vad du sparar till. Om det är något du behöver pengar till på kort eller lång sikt och hur lätt det ska vara att komma åt pengarna. Med ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti sparar du tryggt och kan enkelt komma åt dina pengar när du behöver.

Vad är månadssparande?

Ett månadssparande innebär att du regelbundet sätter undan pengar för att spara varje månad. Många väljer att ha en stående överföring från sitt lönekonto för att inte glömma att sätta undan pengar till sitt sparande.