Månadsspara – räkna på ditt sparande

Med ett månadssparande kan du på ett enkelt sätt spara ihop pengar. Ett litet sparande varje månad kan över tid bli en betydande summa. Tänk på att ett litet sparande är bättre än ingenting alls. Här kan du enkelt räkna på vad ett månadssparande kan ge dig.

Fyra tips när du ska månadsspara

Alla har olika förutsättningar att spara. Det är lätt att jämföra sig med den som kan spara mer än du, gör inte det! Ett litet sparande är bättre än inget alls. Och det är aldrig för sent att komma igång.

1. Spara på ett sparkonto med ränta

Prioritera att spara pengarna på ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti till dess att du har en viss sparbuffert. Pengarna kanske inte ökar så mycket i värde men de riskerar heller inte att minska.

2. Ha inte allt för höga sparmål

Sätt delmål och gärna något konkret. Då brukar det vara lättare att hålla sig till sparplanen.

3. Komplettera efter hand med att spara i aktier och fonder

När du kommit en bit på vägen kan du fundera på att utöka ditt sparande med att köpa aktier eller fonder som ett komplement till sparkontot och buffertsparandet. Men kom ihåg att börsen både kan gå upp och ned.

4. Spara med automatik

Om du har en stående överföring från lönekontot till ditt sparkonto kan du få känslan av att det går lättare att spara.

 

Gör som 500 000 andra

– Öppna ett sparkonto hos oss på SBAB.

Öppna ett sparkonto med ränta

Sparpengar ska få chansen att växa tryggt från första kronan. Det är därför du får ränta och insättningsgaranti på ditt sparkonto hos oss. Fria uttag och noll i avgift gäller alltid!

För dig som redan har ett sparkonto hos oss

I vår app och internetbank kan du se ditt saldo och smidigt göra överföringar.


Vanliga frågor om att månadsspara

Hur mycket ska jag månadsspara?

Hur mycket pengar du ska månadsspara är såklart väldigt individuellt beroende på vad du har för förutsättningar och var i livet du befinner dig. Om det är möjligt så är det bra att spara 10-20 % av din inkomst varje månad.

Hur ska man månadsspara?

Det viktigaste är att du kommer igång och sparar, inte hur, men det kan vara bra att fundera på vad du sparar till. Om det är något du behöver pengar till på kort eller lång sikt och hur lätt det ska vara att komma åt pengarna. Med ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti sparar du tryggt och kan enkelt komma åt dina pengar när du behöver.

Vad är månadssparande?

Ett månadssparande innebär att du regelbundet sätter undan pengar för att spara varje månad. Många väljer att ha en stående överföring från sitt lönekonto för att inte glömma att sätta undan pengar till sitt sparande.