Friidrottsstjärna gör skådisdebut i SBAB:s kändistäta miniserie

I den fjärde säsongen av SBAB:s prisbelönta miniserie ”Boendeekonomi är jättekul!” får Björn Gustafsson, Nour El Refai och Erik Haag sällskap av bland andra Kalle Moraeus och friidrottsstjärnan Khaddi Sagnia.

Sedan 2017 har SBAB använt humor för att informera om komplexa och inte sällan tråkiga detaljer kring bolån och boendeekonomi. Det något udda greppet har lett till tiotals miljoner visningar av deras miniserie på nätet, en musikvideo om boendeekonomi och ett utsålt Globen i samband med en show om bolån.

- Boendeekonomi är skittråkigt. Det är åtminstone vad undersökningar visar att folk tycker i största allmänhet. Som bank står SBAB för transparens och enkelhet, så istället för att inte låtsas om detta faktum, tar vi tjuren vid hornen och gör något kul av det tråkiga, säger Erik Haag som medverkar som kreatör och skådespelare.

Den nya säsongen inleds med bland annat en förvirrad workshop och missförstånd kring vad ”hitta mäklare” faktiskt betyder, men också allsång med Kalle Moraeus och ett gästspel av friidrottsstjärnan Khaddi Sagnia.

- Jag är visserligen van vid stora arenor, men det här blir min debut som skådespelare. När jag blev tillfrågad av SBAB om att ställa upp nappade jag direkt. Jag älskar utmaningar och det har varit riktigt kul att få jobba med Sveriges humorelit, berättar Khaddi Sagnia.

Den nya säsongen kommer att finnas tillgänglig på SBAB:s YouTube-kanal och hemsida.

- Det positiva gensvaret för det här reklamkonceptet har varit enormt under åren. Förutom de priser som filmerna vunnit i branschsammanhang, så hörde även YouTubes globala huvudkontor av sig för en tid sedan och meddelade att säsong 3 visade på rekordsiffror gällande tittartid på YouTube. Det är jättekul med tanke på att det handlar om bolån och boendeekonomi, säger Patrik Söder, marknadschef, SBAB.

Säsong 4 av ”Boendeekonomi är jättekul!” inleds med det här avsnittet.
Tidigare avsnitt och säsonger går att hitta här.


För mer information, vänligen kontakta:

Douglas Norström, Presschef, SBAB. Tel: 0730-27 19 65. E-post: douglas.norstrom@sbab.se