SBAB återigen en av Europas bästa arbetsplatser

När den globala organisationen Great Place to Work idag presenterar sin ranking och topplista över de bästa arbetsplatserna i Europa, hamnar SBAB på plats 28 i kategorin stora organisationer. Det är tredje året i rad som SBAB kvalar in på listan över europeiska bolag.

Great Place to Work undersöker varje år arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. Rankingen görs baserat på en kulturutvärdering om hur företaget aktivt arbetar för att skapa en engagerande företagskultur och baserat på resultatet i en medarbetarundersökning som mäter vad som driver engagemang. De allra bästa organisationerna rankas sedan på nationella listor. Sveriges Bästa arbetsplatser utsågs i våras och där hamnade SBAB på en fjärdeplats bland stora organisationer för tredje året i rad.

- Det är såklart otroligt glädjande nyheter att vi är på den europeiska topplistan, där konkurrensen är hård med många stora och välkända företag. Vi ser det som ett kvitto på att det arbete vi alla gör tillsammans på SBAB för att skapa en fantastisk arbetsplats har varit lyckosamt. Nu jobbar vi vidare för att lära oss ännu mer och utveckla hur vi ska bli ännu bättre, säger Carina Eriksson, CHRO SBAB.

- Vi är ett syftesdrivet och värderingsdrivet företag. Att arbeta värderingsdrivet betyder för oss att inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare är i centrum. Det är ett arbetssätt som motiverar och engagerar oss. Här kan alla vara sig själva och det gör det kul att jobba på SBAB. Vi tror att det är ett framgångsrecept för att skapa engagemang, konkurrenskraft och nöjda kunder, säger Klas Danielsson, VD SBAB.

Fakta

Great Place to Work är ett undersöknings- och konsultföretag med huvudkontor i USA och med dotterbolag världen över. Varje år delar organisationen ut kvalitetsutmärkelsen ”Sveriges Bästa Arbetsplatser” och ”Europas Bästa Arbetsplatser” som baseras på organisationers resultat i medarbetarundersökningen Trust Index och kulturprofilen Culture Audit.

Läs mer om Great Place to Work och Europas bästa arbetsplatser här.

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Bukowski, Presschef, tfn: 0724-51 79 37, erik.bukowski@sbab.se