Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Kundservice

Mina lån ska villkorsändras, vad behöver jag göra?

Om du har ett bundet lån innebär det att din nuvarande bindningstid håller på att gå ut och du kan välja en ny bindningstid på ditt lån.

Har du ett lån med 3-månaders bindningstid kan villkorsändringsdagen ses som en administrationsdag där du en gång om året får hem information med valet att binda lånet. Men du kan såklart när som helst välja att binda eller förändra andra villkor för ett lån med 3 månaders bindningstid.

Ungefär fem veckor innan ditt lån har villkorsändringsdag skickar vi ut information till dig om din kommande villkorsändring, och du kan då välja en ny bindningstid i internetbanken eller SBAB-appen som börjar gälla fr o m villkorsändringsdagen.

Så här ser det ut:

Via internetbanken

Via SBAB-appen

Om du vill binda ditt lån
Logga in i internetbanken eller SBAB-appen och gör ditt val. Det går också bra att göra ditt val på den svarstalong som vi skickar till dig via posten. Om du vill binda ditt lån på 7 eller 10 år behöver du ringa oss.

Om du vill ha 3 månaders bindningstid (rörlig ränta)
Då behöver du inte göra någonting. Gör du inget val innan villkorsändringsdagen kommer ditt lån få 3-månaders bindningstid, även kallad rörlig ränta. Då kan du också när som helst välja en längre bindningstid på lånet.