Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Kundservice

Villkorsändringsdag

Här hittar du vanliga frågor och svar om villkorsändring.

Hur binder jag om mitt lån och vilken ränta får jag?

Om du har lån med tre månaders bindningstid
På internetbanken kan du vanligtvis binda ditt lån med tre månaders bindningstid när du vill. Logga in på internetbanken och välj menyalternativet "Lån" och "Bind ditt lån", där kan du se vilka lån du kan binda och vilken ränta vi kan erbjuda dig just nu. Om du använder denna funktion kommer räntan fastställas kommande bankdag.

skärmbild

Alla lån med tremånaders bindningstid har en villkorsändringsdag som inträffar en gång per år. Om ditt tremånaders lån ska villkorsändras inom 45 dagar från dagens datum behöver du istället välja alternativet "Visa villkorsändringar" för att kunna binda lånet. Under Låneöversikten ser du när ditt lån ska villkorsändras. Väljer du att binda ditt lån via den här funktionen kommer räntan fastställas och gälla från och med villkorsändringsdagen. Om du under den här perioden vill binda ditt lån direkt och inte vänta tills villkorsändringsdagen kan du ringa oss på 0771-45 30 00 så hjälper vi till.


Om du har bunden ränta
När din räntebindningstid är på väg att gå ut och villkorsändringsdagen närmar sig är det dags att börja fundera på vilken ny bindningstid du vill välja. Ungefär 5 veckor innan ditt lån har villkorsändringsdag kan du välja en ny bindningstid på internetbanken. Där kan du direkt se vilken ränta vi kan erbjuda dig. Vi kommer även skicka en blankett hem till dig via post där du kan göra dina val. Tänk på att den nya räntesatsen och de nya villkoren på ditt lån fastställs på, och gäller från och med villkorsändringsdagen.

Om du inte gör något val kommer ditt lån att få tre månaders bindningstid, oavsett vilken bindningstid ditt lån har just nu.

När du loggat in väljer du "Visa villkorsändring" under fliken "Lån".

skärmbild

Under "Lån", ”Mina lån” och ”Översikt” kan du se när ditt lån har villkorsändringsdag.


Om du vill förtidsbinda ditt lån
Har du redan bundit ditt lån och skulle vilja byta bindningstid innan din nuvarande bindningstid gått ut, så är det möjligt och du kan kontakta oss via telefon så hjälper vi dig. Tänk på att om du vill förtidsbinda ditt lån så kan det innebära att du behöver betala en ränteskillnadsersättning för den del av bindningstiden som återstår på ditt lån. Ring oss på 0771-45 30 00 så hjälper vi till och räknar på om och vad kostnaden skulle bli för just ditt lån om du vill förtidsbinda din ränta.

Hur vet jag när det är villkorsändring på mitt lån?

Logga in och gå till "Lån", ”Mina lån” och ”Översikt”, där kan du se när ditt lån har villkorsändringsdag.

Vad händer om jag inte väljer ny bindningstid vid villkorsändringsdagen?

Svarar du inte på förlängningserbjudandet i samband med lånets villkorsändringsdag kommer ditt lån att få tre månaders bindningstid, oavsett vilken bindningstid lånet hade perioden innan. 

När är sista svarsdag om jag vill säga upp eller ändra villkor på mitt lån i samband med villkorsändringsdag?

Du hittar sista svarsdag på blanketten vi skickat till dig inför villkorsändringsdagen. Generellt behöver vi svar från dig fem bankdagar innan villkorsändringsdagen.