Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Kundservice

Hur binder jag räntan på mina bolån?

Om du har lån med 3 månaders bindningstid
I internetbanken kan du vanligtvis binda ditt lån med tre månaders bindningstid när du vill. Logga in i internetbanken och välj menyalternativet "Lån" och "Bind ditt lån". Där kan du se vilka lån du kan binda och vilken ränta vi kan erbjuda dig just nu.

skärmbild


Om ditt lån med 3 månaders bindningstid närmar sig villkorsändringsdag
Alla lån med tre månaders bindningstid har en villkorsändringsdag som inträffar en gång per år. Om ditt tremånaders lån ska villkorsändras inom 45 dagar från dagens datum behöver du istället välja alternativet "Visa villkorsändringar" för att kunna binda lånet. Under låneöversikten ser du när ditt lån ska villkorsändras. Väljer du att binda ditt lån via den här funktionen kommer räntan slutligen fastställas och gälla från och med villkorsändringsdagen. Om du under den här perioden vill binda ditt lån direkt och inte vänta tills villkorsändringsdagen kan du ringa oss på 0771-45 30 00 så hjälper vi till.


Om du har bunden ränta
När din räntebindningstid är på väg att gå ut och villkorsändringsdagen närmar sig är det dags att börja fundera på vilken ny bindningstid du vill välja. Ungefär 5 veckor innan ditt lån har villkorsändringsdag kan du välja en ny bindningstid i internetbanken. Där kan du direkt se vilken ränta vi kan erbjuda dig i nuläget men tänk på att den nya räntesatsen och de nya villkoren på ditt lån slutligen fastställs på, och gäller från och med villkorsändringsdagen. Vi kommer även skicka en blankett hem till dig via post där du kan göra dina val när din villkorsändringsdag närmar sig.

Om du inte gör något val kommer ditt lån att få tre månaders bindningstid, oavsett vilken bindningstid ditt lån har just nu.

När du loggat in väljer du "Visa villkorsändring" under fliken "Lån".

skärmbild

Under "Lån", ”Mina lån” och ”Översikt” kan du se när ditt lån har villkorsändringsdag.


Om du vill förtidsbinda ditt lån
Har du redan bundit ditt lån och skulle vilja byta bindningstid innan din nuvarande bindningstid gått ut, så är det möjligt och du kan kontakta oss via telefon så hjälper vi dig. Tänk på att om du vill förtidsbinda ditt lån så kan det innebära att du behöver betala en ränteskillnadsersättning för den del av bindningstiden som återstår på ditt lån. Ring oss på 0771-45 30 00 så hjälper vi till och räknar på om och vad kostnaden skulle bli för just ditt lån om du vill förtidsbinda din ränta.