Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Kundservice

Hur ansöker jag om bolån?

För dig som vill flytta bolånet till oss

Om du har bolån hos någon annan bank och vill flytta det till oss, läs mer här.


Om du börjat gå på visningar och vill ansöka om bolån hos oss, följ dessa steg:

1. När du letar bostad och ska gå på visningar - Ansök om lånelöfte
Du gör en ansökan om lånelöfte direkt här. Du får besked direkt på skärmen. Lånelöftet visar att banken gjort en bedömning av hur stort lån du har råd med och gäller i tre månader.

2. När du lagt ditt första bud
Då är det viktigt att du ringer oss på 0771-45 30 00. Då går vi igenom uppgifterna i lånelöftet och säkerställer att du kan gå hela vägen i budgivningen. Om du inte har skickat in en ansökan om lånelöfte, gör det innan du ringer så samtalet blir så effektivt som möjligt.


3. När du vunnit budgivningen
Vinner du budgivningen måste du ringa oss innan du skriver kontraktet så vi kan göra en bedömning av bostaden du vill köpa och slutgiltigt bevilja din låneansökan. Har du inte ansökt om ett lånelöfte än kan du istället göra en bolåneansökan i detta läge.


För dig som redan har skrivit kontrakt

Om du redan har skrivit kontrakt för en ny bostad men inte har något lånelöfte hos oss kan du göra en bolåneansökan. Fyll i dina uppgifter i ansökan och skicka in. Efter att vi gått igenom din ansökan ringer vi upp dig.

Var noga med att uppge rätt månadslön. I månadslön ingår din grundlön, fast OB-tillägg och fast provision.