Extraamortering – hur gör jag?

Om du vill göra en extraamortering på ditt bolån gör du det enklast i vår app under fliken "Boende". Där fyller du i de uppgifter som vi behöver från dig för att kunna genomföra extraamorteringen och skickar in. Inom två bankdagar kommer du att få en avi som du betalar inom en vecka.


Om du inte har tillgång till SBAB-appen
Då kan du skriva ett meddelande till oss när du är loggar in i internetbanken. I meddelandet behöver du ha med följande information:

  • Beloppet du vill amortera.
  • Vilket datum du vill göra amorteringen.
  • Lånenummer på lån som ska amorteras.
  • Beskriv pengarnas ursprung så utförligt som möjligt. Till exempel försäljning, gåva eller lön. I vissa fall behöver vi kompletterande underlag som kan styrka pengarnas ursprung.
  • Ange om du vill ha en avi med amorteringsbeloppet skickad till din folkbokföringsadress eller om du föredrar att få information om hur du ska betala in amorteringsbeloppet i ett meddelande på internetbanken.


Om du har bunden ränta kan du behöva betala en avgift
Tänk på att du kan behöva betala en avgift kallad ränteskillnadsersättning om du vill extraamortera på ett lån med bunden ränta. Vill du läsa mer om ränteskillnadsersättning och räkna på hur stor avgiften kan bli rekommenderar vi konsumenternas.se.