Extraamortering – hur gör jag?

Om du vill göra en extraamortering på ditt bolån gör du det enklast i vår app. Där fyller du i de uppgifter som vi behöver från dig för att kunna genomföra extraamorteringen, vi hanterar sedan din extraamortering inom två bankdagar.


Om du inte har tillgång till SBAB-appen
kan du skicka ett meddelande till oss i internetbanken med följande information:

  • Beloppet du vill amortera.
  • Vilket datum du vill göra amorteringen.
  • Lånenummer på lån som ska amorteras.
  • Ange om du vill att vi drar pengarna från ditt sparkonto hos oss eller om du vill betala med bankgiro-avi.
  • Beskriv pengarnas ursprung så utförligt som möjligt. Till exempel försäljning, gåva eller lön. I vissa fall behöver vi kompletterande underlag som kan styrka pengarnas ursprung. Om ursprunget är lön behöver du beskriva hur länge du har sparat, hur mycket du sparar per månad och vilken sparform du har (sparkonto, fonder, aktier).


Tänk på att det inte är möjligt att göra en extra inbetalning på din månadsavi om du vill extraamortera. Du behöver alltid kontakta oss via något av alternativen ovan innan du gör en extraamortering.

Om du har lån med bunden ränta kan du vid en extraamortering behöva betala en avgift kallad ränteskillnadsersättning. Vill du läsa mer om ränteskillnadsersättning och räkna på hur stor avgiften kan bli rekommenderar vi konsumenternas.se.