Autogiro

Med autogiro dras fakturorna automatiskt från ditt konto. I stället för pappersfaktura får du en specifikation för att hålla reda på din ekonomi. Du slipper OCR-nummer, förfallodatum, aviavgifter och annat tidsödande jobb.

På förfallodagen för din avi görs autogirodragningen, och om avins förfallodag infaller på en helgdag dras pengarna först nästa bankdag. Om du inte har täckning på ditt konto när vi gjort vårt första dragningsförsök, så fortsätter vi att göra autogirodragningar i ytterligare tre dagar efter den första dragningen till dess att överföringen är genomförd.

 

Skaffa autogiro

Du kan enkelt skaffa autogiro genom att logga in i internetbanken. Här kan du se om du redan har ett aktivt autogiro.

Om du inte har något aktivt autogiro för något av dina lån kan du enkelt registrera ett nytt konto. Det nya kontot kan antingen vara ett externt konto hos en annan bank eller ett SBAB-konto. Klicka på knappen Anslut autogiro och registrera ett nytt konto. För att aktivera autogirot signerar du med BankID.

Det finns även möjlighet att ansluta dig till autogiro genom att fylla i och skicka in blanketten medgivande för autogiro (pdf) Pdf, 99.7 kB.

 

Bra att veta:

  • Låntagare och kontohavare ska vara samma person
  • Det är bara lån hos SBAB som kan betalas med SBABgiro
  • Du måste ha pengar på kontot dagen före förfallodagen
  • Du kan själv byta konto för ditt autogiro i internetbanken

Frågor och svar

Hur kan jag byta konto för mitt autogiro?

I de allra flesta fall kan du logga in hos din nuvarande bank där kontot finns som är kopplat till ditt autogiro. Leta upp bankens tjänster för autogirohantering och byt till kontot du vill använda. Tänk på att du endast kan byta mellan konton som finns hos den aktuella banken.

Om du ska byta bank och vill flytta med dina autogiro-medgivande så informerar du din nya bank om det. Då kan banken hjälpa dig att flytta över alla dina medgivanden till ditt nya bankkonto.