Autogiro

Med autogiro dras fakturorna automatiskt från ditt konto. I stället för pappersfaktura får du en specifikation för att hålla reda på din ekonomi. Du slipper du OCR-nummer, förfallodatum, aviavgifter och annat tidsödande jobb.

På förfallodagen för din avi görs autogirodragningen, och om avins förfallodag infaller på en helgdag dras pengarna först nästa bankdag. Om du inte har täckning på ditt konto när vi gjort vårt första dragningsförsök, så fortsätter vi att göra autogirodragningar i ytterligare tre dagar efter den första dragningen till dess att överföringen är genomförd.


För att skaffa autogiro, fyll i blanketten och skicka in:

Medgivande för autogiro (pdf)

Skicka portofritt till:
SBAB Svarspost
650 300 401
658 00 KARLSTAD

Bra att veta:

  • Låntagare och kontohavare ska vara samma person
  • Det är bara lån hos SBAB som kan betalas med SBABgiro
  • Du måste ha pengar på kontot dagen före förfallodagen
  • Du kan själv byta konto för ditt autogiro i internetbanken hos din vanliga bank

Frågor och svar

Hur kan jag byta konto för mitt autogiro?

I de allra flesta fall kan du logga in hos din nuvarande bank där kontot som är kopplat till ditt autogiro finns. Leta upp bankens tjänster för autogirohantering och byt till kontot du vill använda. Tänk på att du endast kan byta mellan konton som finns hos den aktuella banken.

Om du inte kan byta autogirokonto hos din vanliga bank, eller om du vill byta till ett konto i en annan bank behöver du fylla blanketten Medgivande för autogiro (pdf) på nytt.