Båtlån till bra ränta

Finansiera ditt båtköp – upp till 500 000 kronor.

Låna till båt med ett privatlån hos oss – ränta mellan 3,60–6,80 %. Du kan när som helst betala av lite extra på båtlånet om du skulle vilja det.

Se vad båtlånet kostar per månad

Fyll i belopp och återbetalningstid. Jämför och hitta det billigaste båtlånet.

Så här ansöker du om båtlån

1. Gör en ansökan och se din ränta direkt. Därefter pratar vi på telefon.

2. Logga in för att se och skriva under dina lånehandlingar.

3. Vi betalar ut lånet när vi får tillbaka skuldebrevet och lånevillkoren påskrivna.

Så här går det till – del för del

1. Gör en ansökan

Välj det belopp du vill låna och fyll i dina uppgifter i en ansökan. När du gjort en ansökan ser du direkt vilken ränta du får. Du kommer också få ett direktnummer som du kan ringa oss på. Samtalet brukar ta cirka 10 minuter.

Vad får jag för ränta?

Räntan är individuell och kan justeras varje månad, den baseras på dina uppgifter i ansökan och resultatet av kreditkontrollen. Vi har inga uppläggningsavgifter. Du slipper även aviavgifter om du betalar med autogiro, e-faktura eller så kallat SBAB-giro.

Vad krävs för att ta båtlån?

För att låna till båt och ansöka om privatlån måste du:

  • Vara över 18 år
  • Ha en årsinkomst över 225 000 kr (225 000 kr sammanlagt om ni är två som ansöker)
  • Inte ha några betalningsanmärkningar

Rekommenderad återbetalningstid

Du kan välja att betala tillbaka ditt lån på mellan 2-10 år. Den återbetalningstid du väljer bör grundas på vad lånet ska användas till.

Våra rekommendationer för bil, båt, husbil, motorcykel: Ska du använda lånet till något som kommer att tappa i värde med tiden kan du välja en amorteringstid på cirka 5-10 år.

Generellt kan man säga att ju kortare avbetalningstid du väljer desto billigare blir den totala kostnaden för ditt lån. Kortare avbetalningstid innebär samtidigt att den totala månadskostnaden ökar och det viktiga är att du klarar av dina månatliga betalningar.

2. Skriv under lånehandlingarna

Logga in för att se och skriva under dina lånehandlingar. När vi får tillbaka lånehandlingarna betalar vi ut lånet.

3. Vi betalar ut lånet

När vi får tillbaka lånehandlingarna betalar vi ut lånet.

När får jag pengarna?

När du fyllt i ansökan och fått den beviljad skickar vi ut lånehandlingar till dig. När du skrivit under och skickat tillbaka dem betalar vi ut dina pengar till kontot du angett.

Hur betalar jag på mitt båtlån?

Du betalar smidigast genom att registrera ett autogiro som du anmäler vid din ansökan. Väljer du pappersavi utgår en avgift på 25 kr.

Hur återbetalas lånet?

SBAB:s Privatlån amorteras enligt rak amortering. Det betyder att du amorterar lika stor summa varje månad, vilket innebär att lånet blir mindre varje månad och därmed räntekostnaden för det återstående lånet.

Hur kan jag betala av min skuld snabbare?

Om du vill göra en extraamortering på ditt lån kan du ringa in till oss eller skriva ett meddelande när du är inloggad i internetbanken.

Kan jag höja mitt privatlån?

Kontakta oss på 0771-45 30 00 för att göra en ny kreditprövning för det nya privatlånet. Normalt löser vi det befintliga privatlånet i samband med att vi betalar ut det nya. Eftersom vi gör en ny kreditprövning kan räntan komma att ändras beroende på sin nya kreditsituation.

Förbered dig väl innan du köper båt

Innan du ansöker om båtlån, fundera över om det kommer att uppstå fler kostnader i samband med att du köper båten. Det kan vara reparationer eller inköp av material. Använd vår kalkyl och se vilken storlek på båtlånet som är bäst för dig.

Så fungerar ett privatlån

När du använder privatlån till en båt lånar du utan säkerhet. Ett privatlån skiljer sig från till exempel ett bolån där säkerheten utgörs av bostaden. Hos oss kan du låna mellan 30 000 och 500 000 kronor. Du amorterar på lånet varje månad vilket betyder att du betalar av på lånet varje månad tills det är löst. Lånet betalar du tillbaka på mellan 2-10 år.

Ränta per 27 augusti 2021. Räntan är rörlig och justeras var 30:e dag. Vid exempelränta på 3,90 % blir den effektiva räntan 3,97 % för ett lån på 100 000 kr med återbetalningstid på 5 år. Totalt att betala på 5 år blir 109 912 kr (räntekostnad 9 912 kr). Du kan betala av lånet på mellan 2 och 10 års löptid. Du amorterar lika mycket varje månad vilket innebär att månadsbeloppet minskar i takt med dina månadsbetalningar. Räkneexemplet ovan förutsätter att räntan är oförändrad under tiden. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift om du betalar med autogiro, e-faktura eller SBAB-giro. Vid betalning med pappersavi utgår en avgift på 25 kr per betalning.