Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Låna

Båtlån till bra ränta

Finansiera ditt båtköp – upp till 500 000 kronor.

En av marknadens lägsta räntor – mellan 3,60-6,80%

Låna till båt med ett privatlån hos oss. Och du kan när som helst betala av lite extra på båtlånet om du skulle vilja det.

Se vad båtlånet kostar per månad

Fyll i belopp och återbetalningstid. Jämför och hitta det billigaste båtlånet.

Vad krävs för att låna?

För att ansöka om privatlån måste du vara över 18 år, ha en årsinkomst över 225 000 kr (225 000 kr sammanlagt om ni är två som ansöker) och inte ha några betalningsanmärkningar.

När får jag pengarna?

När du fyllt i ansökan och fått den beviljad skickar vi ut lånehandlingar till dig. När du skrivit under och skickat tillbaka dem betalar vi ut dina pengar till kontot du angett.

Ränta och avgifter

Räntan är individuell (justeras månadsvis) och baseras på dina uppgifter i ansökan och resultatet av kreditkontrollen. Vi har inga uppläggningsavgifter. Du slipper även aviavgifter om du betalar med autogiro, e-faktura eller så kallat SBAB-giro.

Så fungerar ett privatlån

När du använder privatlån till en båt lånar du utan säkerhet. Ett privatlån skiljer sig från till exempel ett bolån där säkerheten utgörs av bostaden. Hos oss kan du låna mellan 30 000 och 500 000 kronor. Du amorterar på lånet varje månad vilket betyder att du betalar av på lånet varje månad tills det är löst. Lånet betalar du tillbaka på mellan 2-10 år.

Förbered dig väl innan du köper båt

Innan du ansöker om båtlån, fundera över om det kommer att uppstå fler kostnader i samband med att du köper båten. Det kan vara reparationer eller inköp av material. Använd vår kalkyl och se vilken storlek på båtlånet som är bäst för dig.

Så här ansöker du om båtlån

1

Välj belopp och fyll i dina uppgifter i en ansökan. Du får då besked direkt på skärmen.

2

Logga in i internetbanken för att hitta dina lånehandlingar. Skriv ut dessa och skicka tillbaka till oss.

3

 Vi betalar ut lånet när vi får tillbaka skuldebrevet och lånevillkoren påskrivna.

Ränta per 13 juli 2017. Räntan är rörlig och justeras var 30:e dag. Vid exempelränta på 3,90 % blir den effektiva räntan 3,97 % för ett lån på 100 000 kr med återbetalningstid på 5 år. Totalt att betala på 5 år blir 109 912 kr (räntekostnad 9 912 kr). Du kan betala av lånet på mellan 2 och 10 års löptid. Du amorterar lika mycket varje månad vilket innebär att månadsbeloppet minskar i takt med dina månadsbetalningar. Räkneexemplet ovan förutsätter att räntan är oförändrad under tiden. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift om du betalar med autogiro, e-faktura eller SBAB-giro. Vid betalning med pappersavi utgår en avgift på 25 kr per betalning.