Privatlån – lån med låg ränta och utan säkerhet

Laddar räntor

Laddar räntor

Funderar du på att renovera hemma, köpa nya vitvaror eller en bil? Oavsett vilket kan ett bra privatlån, även kallat blancolån, möjliggöra dina planer. Hos oss på SBAB kan du ta ett privatlån med låg ränta, utan säkerhet. I dagsläget erbjuder vi privatlån till befintliga lånekunder på SBAB.

  • En av marknadens lägsta privatlåneräntor
  • Ansök digitalt och se direkt vilken ränta du får
  • Ingen uppläggningsavgift

Ingen uppläggningsavgift!

– hos oss betalar du inga onödiga avgifter när du tar ett privatlån

Räkna på månadskostnaden

Månadskostnaden är preliminär och visar ungefär vad lånet kostar hos oss. Kostnaden är baserad på en exempelränta, valt lånebelopp och återbetalningstid. Vilken ränta du får och vad din månadskostnad blir kan du ta reda på genom att ansökan om ett lån.

Så här ansöker du om privatlån

1.

Gör en ansökan och se din ränta direkt

Välj det belopp du vill låna och fyll i dina uppgifter i en ansökan. När du gjort en ansökan ser du direkt vilken ränta du får. Du kommer också få ett direktnummer som du kan ringa oss på. Samtalet brukar ta cirka 10 minuter.

2.

Skriv under lånehandlingarna

Logga in för att se och skriva under dina lånehandlingar. När vi får tillbaka lånehandlingarna betalar vi ut lånet.

3.

Vi betalar ut lånet

När vi får tillbaka lånehandlingarna betalar vi ut lånet.

Vanliga frågor och svar

Vad får jag för ränta?

Räntan är individuell och kan justeras varje månad, den baseras på dina uppgifter i ansökan och resultatet av kreditkontrollen. Vi har inga uppläggningsavgifter. Du slipper även aviavgifter om du betalar med autogiro, e-faktura eller så kallat SBAB-giro.

Vem kan ta privatlån?

För att ansöka om privatlån måste du:

  • Vara över 18 år
  • Ha en årsinkomst över 225 000 kr (225 000 kr sammanlagt om ni är två som ansöker)
  • Inte ha några betalningsanmärkningar
  • I dagsläget erbjuder vi privatlån till befintliga lånekunder på SBAB

Rekommenderad återbetalningstid

Du kan välja att betala tillbaka ditt lån på mellan 2-10 år. Den återbetalningstid du väljer bör grundas på vad lånet ska användas till.

Våra rekommendationer:

  • Renovering - Lån som ska användas till din bostad så som för renovering kan du välja en längre amorteringstid upp till 10 år.

  • Bil, båt, husbil, motorcykel - Ska du använda lånet till något som kommer att tappa i värde med tiden kan du välja en amorteringstid på cirka 5-10 år.

  • Ska du använda lånet till något som inte har något andrahandsvärde bör du välja en kort amorteringstid på 2 år.


Generellt kan man säga
att ju kortare avbetalningstid du väljer desto billigare blir den totala kostnaden för ditt lån. Kortare avbetalningstid innebär samtidigt att den totala månadskostnaden ökar och det viktiga är att du klarar av dina månatliga betalningar.

Hur fungerar ett privatlån?

När du tar ett privatlån lånar du utan säkerhet. Ett sådant lån skiljer sig till exempel från ett bolån där säkerheten utgörs av bostaden. Hos oss kan du låna mellan 30 000 och 500 000 kronor. Du amorterar på lånet varje månad vilket betyder att du betalar av på lånet varje månad tills det är löst. Lånet betalar du tillbaka på mellan 2-10 år.

Vad är privatlån?

Ett privatlån, även kallat blancolån, är ett lån utan säkerhet. Med ett privatlån kan du till exempel låna pengar om du ska renovera, köpa en ny bil eller båt. Hos oss kan du alltid räkna och ansöka om privatlån digitalt, du ser direkt vilken ränta du får och du väljer själv om du vill betala tillbaka ditt på mellan 2-10 år. Hos oss kan du låna mellan 30 000 - 500 000 kronor i privatlån. Det är bra att känna till att ett privatlån oftast har en högre ränta än ett bolån.

Hur mycket får jag låna i privatlån?

Hur mycket du får låna i privatlån beror på dina ekonomiska förutsättningar, till exempel vilken inkomst du har, om du har andra lån, eller om det finns barn i hushållet. Vi erbjuder privatlån mellan 30 000 och 500 000 kronor. För att ta reda på hur mycket du kan låna skickar du in en ansökan till oss.

När får jag pengarna?

När du fyllt i ansökan och fått den beviljad skickar vi ut lånehandlingar till dig. När du skrivit under och skickat tillbaka dem betalar vi ut dina pengar till kontot du angett.

Hur betalar jag på mitt privatlån?

Du betalar smidigast genom att registrera ett autogiro som du anmäler vid din ansökan. Väljer du pappersavi utgår en avgift på 25 kr.

Hur återbetalas lånet?

SBAB:s Privatlån amorteras enligt rak amortering. Det betyder att du amorterar lika stor summa varje månad, vilket innebär att lånet blir mindre varje månad och därmed också räntekostnaden för det återstående lånet.

Hur kan jag betala av min skuld snabbare?

Om du vill göra en extraamortering på ditt privatlån gör du det i vår app. Under fliken Privatlån hittar du alternativet Amortera extra.

Kan jag höja mitt privatlån?

Ja, enklast höjer du ditt privatlån genom att göra en ny ansökan om privatlån. Normalt löser vi det befintliga privatlånet i samband med att vi betalar ut det nya. Eftersom vi gör en ny kreditprövning kan räntan komma att ändras beroende på din nya kreditsituation.

Hur löser jag mitt lån?

Om du vill lösa ditt privatlån gör du det via vår app. Under fliken Privatlån finns alternativet "Lösa privatlån". Där behöver du svara på några frågor innan vi kan lösa ditt lån.

Mer om våra olika privatlån

Vårt privatlån, även kallat blancolån, kan du använda till flera olika saker. Till exempel om du vill köpa en bil eller båt, eller om du vill göra investeringar i din bostad. Hos oss kan du låna mellan 30 000 - 500 000 kronor i privatlån. Läs mer om våra olika typer av privatlån.

Billån

Båtlån

Energilån

Ett energilån är ett privatlån där vi ger 0,50 % rabatt på räntan till dig som låna till energibesparande investeringar, som till exempel bergvärme, solceller eller laddstolpe. När du gjort din investering skickar du ett foto till oss när du är klar, då sänker vi din ränta.

Samlingslån

Har du småkrediter på olika ställen, köpt saker på avbetalning eller har du banklån med hög ränta? Då kan det vara bra att samla dina lån på ett ställe. Istället för flera lån med hög ränta får du ett privatlån att betala och bättre kontroll på pengarna.