Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Låna

Foto på bostad

Till objektet på Hemnet

Senast visade

  Bolåneexperten tipsar


  Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice Fotografi Kundservice
  Gör en boendekalkyl för att få en uppfattning om hur mycket du kan lägga på ett nytt boende. Klicka på Se hur mycket du kan låna för att ta reda på din gräns. Ansök redan nu om ett lånelöfte. Då vet du hur långt du kan gå med i en eventuell budgivning. Klicka på Ansök om lånelöfte nu, det är kostnadsfritt och helt utan förbindelser. Utgångspriset ska spegla det uppskattade marknadsvärdet. Slutpriset kan dock skilja sig från det, bland annat beroende på intresset och bostadens egenskaper. Tänk på att kostnader kan variera om du flyttar mellan olika kommuner, som kommunalskatt, avgifter för barnomsorg, resor till arbetet, försäkringar, med mera. När du köper bostad har du en undersökningsplikt. Var därför extra noga när du tittar igenom bostaden så att du upptäcker sådant som kan vara tecken på större problem. Titta igenom föreningens senaste årsredovisning på visningen. Bra saker att titta på är hur stor belåning föreningen har och vad de största kostnaderna är. Fråga mäklaren om det har varit några hyreshöjningar de senaste åren. Ett bra tecken på en sund föreningsekonomi är om avgiften legat still i flera år, eller till och med sjunkit. Fråga mäklaren om det finns planer på att renovera i föreningen. Det är till exempel bra att veta när senaste stambytet för badrum och kök skedde. Undersökningsplikten är större för lägenhet än för hus. Spola i alla kranar, testa plattorna och titta igenom kylen så att du inte får några överraskningar när du flyttar in. Tänk på att Lantmäteriverket tar ut en avgift för lagfarten på 1,5 % av köpeskillingen i samband med villaköp. Dessutom kan det tillkomma avgifter för nya pantbrev, om det behöver tas ut. En besiktningskontroll ger en bra beskrivning av villans skick. Be mäklaren om en kopia av protokollet och läs igenom det för att få en uppfattning av skicket. Var noga med att kolla husets tak och grund innan du slutför köpet av en villa. Brister i dessa är ofta kostsamt att åtgärda. Pantbrev är bevis på inteckning i fastighet och som pantförskrivs till banken som lånesäkerhet. Om nya pantbrev tas ut tillkommer en avgift till Lantmäteriverket om 2 % på pantbrevsbeloppet.

  Bolånekalkylen

  kr
  kr
  kr

  SBAB erbjuder bolån med upp till 85% av bostadens värde. Övrigt lånebehov kan finansieras av ett tilläggslån, ett så kallat Privatlån. För privatlånet är bostaden inte säkerhet för lånet och räntesättningen för lånet sker separat.

  kr
  Hjälp


  Färgmarkering, förklaring för bolån Bolån 0%
  Färgmarkering, förklaring för kontantinsats Kontantinsats 0%
  Färgmarkering, förklaring för privatlån Privatlån 0%
   

  Se hur vi har räknat

  Anmäl dig till vår bostadsguide

  Under ett par veckor får du bostadsguiden direkt i din inkorg, fylld med relevanta tips och verktyg – skräddarsydda för just dig.

  Tack!

  För att komma igång behöver du bekräfta din e-postadress. Håll utkik i din inkorg!