Låna till solceller, värmepump och bergvärme

Lån med 0,50 % ränterabatt när du gör energiförbättrande åtgärder.

Hos oss kan du göra en bra affär för plånboken och för miljön, för du sparar pengar två gånger om. Du gör energiförbättringar. Vi ger 0,50 % i rabatt.

Dels sänker du din energiförbrukning om du installerar bergvärme eller solceller. Dels får du rabatt på räntan av oss när du lånar till energiförbättrande åtgärder. Vi sänker den ordinarie privatlåneräntan med 0,50 %.

Så här fungerar det att låna till solceller och att låna till bergvärme

1

Du fyller i ansökan och skickar in.

2

När ansökan godkänts får du dina pengar.

3

Gör din energiinvestering.

4

Ta din bild och ladda upp på sbab.se.

Fakta om lån till solceller, bergvärme, värmepump och liknande

När du gör energiförbättrande åtgärder kan du ta vårt energilån som är ett privatlån med ränterabatt. Rabatten får bara du som gör någon av de investeringar som är godända. Du kan till exempel låna till solceller, låna till bergvärme och låna till värmepump. Du kan se närmare på vad som omfattas på vår sida om vårt energilån.

Rabatten drar vi av när du skickar in bild på investeringen du gjort. Bilden laddar du upp på internetbanken som en komplettering till din ansökan när lånet är klart.

Räntan för lånet är individuell och justeras varje månad. Återbetalningstiden är mellan 2 och 10 år.

Du väljer den investering som passar dig.
Vi ser till att du gör en bra affär.

Oavsett vad du väljer för energiförbättrande åtgärder så kommer du att göra en bra affär i dubbel mening. Snällt mot miljön, bra för plånboken.

Det finns mänger av investeringar du kan göra för att sänka din energiförbrukning. Att installera solceller och ta ett solcellslån kan vara perfekt om du bor i villa, eller varför inte på sommarstugan. Eller så passar bergvärme bättre för dig. Dessutom kan det göra ganska stor skillnad att isolera dina fönster på rätt sätt, att ha moderna vitvaror eller se till att garageporten inte släpper ut värme.

Ta reda på den fakta du behöver för att fatta beslutet och när det är gjort så hjälper vi dig att finansiera din renovering. Vilket du än väljer så får du det till ett bra pris i och med att vi sänker räntan för energibesparande åtgärder.

Ansök om energilån

Fyll i uppgifterna och skicka in ansökan redan idag. När du sedan gjort dina förbättringar - fota dem och skicka oss en bild så sänker vi din ränta.

Ränta per 27 augusti 2021. Räntan är rörlig och justeras var 30:e dag. Vid exempelränta på 3,90 % blir den effektiva räntan 3,97 % för ett lån på 100 000 kr med återbetalningstid på 5 år. Totalt att betala på 5 år blir 109 912 kr (räntekostnad 9 912 kr). Du kan betala av lånet på mellan 2 och 10 års löptid. Du amorterar lika mycket varje månad vilket innebär att månadsbeloppet minskar i takt med dina månadsbetalningar. Räkneexemplet ovan förutsätter att räntan är oförändrad under tiden. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift om du betalar med autogiro, e-faktura eller SBAB-giro. Vid betalning med pappersavi utgår en avgift på 25 kr per betalning.