Billån till bra ränta

Laddar räntor

Laddar räntor

Med vårt billån kan du finansiera ditt bilköp. Vårt billån kan du använda om du ska köpa en ny eller en begagnad bil, och det spelar ingen roll om du väljer att köpa bilen av en bilhandlare eller privatperson. I dagsläget erbjuder vi billån till befintliga lånekunder på SBAB.

  • En av marknadens lägsta privatlåneräntor
  • Ansök digitalt och se direkt vilken ränta du får
  • Ingen uppläggningsavgift

Ingen uppläggningsavgift!

– hos oss betalar du inga onödiga avgifter när du tar ett privatlån

Räkna på billån - så mycket kostar det

Fyll i belopp och återbetalningstid för att se månadskostnad för lån till bil. Jämför och hitta det billigaste billånet.

Så här ansöker du om billån

1.

Gör en ansökan och se din ränta direkt

Välj det belopp du vill låna och fyll i dina uppgifter i en ansökan. När du gjort en ansökan ser du direkt vilken ränta du får. Du kommer också få ett direktnummer som du kan ringa oss på. Samtalet brukar ta cirka 10 minuter.

2.

Skriv under lånehandlingarna

Logga in för att se och skriva under dina lånehandlingar. När vi får tillbaka lånehandlingarna betalar vi ut lånet.

3.

Vi betalar ut lånet

När vi får tillbaka lånehandlingarna betalar vi ut lånet.

Vanliga frågor och svar

Vad får jag för ränta?

Räntan är individuell och kan justeras varje månad, den baseras på dina uppgifter i ansökan och resultatet av kreditkontrollen. Vi har inga uppläggningsavgifter. Du slipper även aviavgifter om du betalar med autogiro, e-faktura eller så kallat SBAB-giro.

Vad krävs för att ta billån?

För att låna till bil och ansöka om privatlån måste du:

  • Vara över 18 år
  • Ha en årsinkomst över 225 000 kr (225 000 kr sammanlagt om ni är två som ansöker)
  • Inte ha några betalningsanmärkningar
  • I dagsläget erbjuder vi billån till befintliga lånekunder på SBAB

Hur mycket kan jag låna?

När du lånar till bil hos oss kan du ansöka om vårt privatlån med upp till 500 000 kronor. Hur stort billån du kan ta beror på hur din ekonomiska situation ser ut. Du kan själv räkna på billånet i vår kalkyl här på sidan och se vad månadskostnaden blir innan du går vidare med en ansökan.

Rekommenderad återbetalningstid

Du kan välja att betala tillbaka ditt lån på mellan 2-10 år. Den återbetalningstid du väljer bör grundas på vad lånet ska användas till.

Våra rekommendationer för bil, båt, husbil, motorcykel: Ska du använda lånet till något som kommer att tappa i värde med tiden kan du välja en amorteringstid på cirka 5-10 år.

Generellt kan man säga att ju kortare avbetalningstid du väljer desto billigare blir den totala kostnaden för ditt lån. Kortare avbetalningstid innebär samtidigt att den totala månadskostnaden ökar och det viktiga är att du klarar av dina månatliga betalningar.

Hur löser jag mitt lån?

Om du vill lösa ditt privatlån gör du det via vår app. Under fliken Privatlån finns alternativet "Lösa privatlån". Där behöver du svara på några frågor innan vi kan lösa ditt lån.

Kan jag höja mitt privatlån?

Ja, enklast höjer du ditt privatlån genom att göra en ny ansökan om privatlån. Normalt löser vi det befintliga privatlånet i samband med att vi betalar ut det nya. Eftersom vi gör en ny kreditprövning kan räntan komma att ändras beroende på din nya kreditsituation.

Hur kan jag betala av min skuld snabbare?

Om du vill göra en extraamortering på ditt privatlån gör du det i vår app. Under fliken Privatlån hittar du alternativet Amortera extra.

Hur återbetalas lånet?

SBAB:s Privatlån amorteras enligt rak amortering. Det betyder att du amorterar lika stor summa varje månad, vilket innebär att lånet blir mindre varje månad och därmed räntekostnaden för det återstående lånet.

Hur betalar jag på mitt billån?

Du betalar smidigast genom att registrera ett autogiro som du anmäler vid din ansökan. Väljer du pappersavi utgår en avgift på 25 kr.

När får jag pengarna?

När du fyllt i ansökan och fått den beviljad skickar vi ut lånehandlingar till dig. När du skrivit under och skickat tillbaka dem betalar vi ut dina pengar till kontot du angett.

Så fungerar privatlån till bil

När du använder privatlån till en bil lånar du utan säkerhet, lånet är alltså inte bundet till bilen. Vårt billån kan du använda om du ska köpa en ny eller en begagnad bil, och det spelar ingen roll om du väljer att köpa bilen av en bilhandlare eller privatperson.

Ett privatlån utan säkerhet skiljer sig till exempel från ett bolån där säkerheten utgörs av bostaden. Hos oss kan du låna mellan 30 000 och 500 000 kronor till låg ränta när du ska köpa bil. Du amorterar på lånet varje månad vilket betyder att du betalar av på lånet varje månad tills det är löst. Lånet betalar du tillbaka på mellan 2-10 år.

Flytta ditt billån till oss

Betalar du för mycket för ditt befintliga billån? Om du har hög ränta på ditt nuvarande lån kan du spara pengar genom att flytta ditt lån till oss. Räkna på billånet i vår kalkyl och se vad månadskostnaden blir.

Samla dina lån och spara pengar

Kanske har du inte bara lån på bilen utan även småkrediter på olika ställen, som avbetalningar, blancolån eller kortkrediter. Då kan det vara bra att samla dina lån på ett ställe. Istället för flera lån med hög ränta får du ett lån att betala och bättre kontroll på pengarna.