Säsong 3 av:

Boendeekonomi är jättekul!

Björn Gustafsson har i ett svagt ögonblick lovat SBAB att ordna världens största inflyttningsfest. Men det finns ett problem. Han har ingenstans att bo. I den tredje säsongen av populära Boendeekonomi är jättekul! följer vi Björns jakt på ett nytt boende.

En boenderesa som innefattar allt det där som handlar om att bo. Till sin hjälp har han Erik Haag, Nour El Refai och SBAB. Följ med på Björns fartfyllda äventyr – och se hur vi kan hjälpa även dig på din boenderesa.

Följ Björns boenderesa mot världens största inflyttningsfest

Björn Gustafsson har ingenstans att bo. Och han har lovat SBAB en inflyttningsfest (så snart läget tillåter). Det är ett problem. Därför rycker Erik Haag, Nour El Refai och en rad kända ansikten in.

Följ med på Björns fartfyllda boenderesa tillsammans med SBAB mot världens största inflyttningsfest – i vår populära serie Boendeekonomi är jättekul!

Avsnitt 1 – Jakten på Björn Gustafsson

Först lovar Björn att han ska fixa världens största digitala inflyttningsfest, sen har han plötsligt dragit till skogs. Typiskt. Erik Haag och SBAB samlar ihop ett gäng och drar igång jakten. Ska de hitta Björn?

Avsnitt 2 – Björn Gustafsson får en briljant idé

Björn bor fortfarande på hotell och smider planer på att sälja Erik Haags gård för att få loss pengar till en egen bostad. Nour El Refai är sugen på inflyttningsfest och hejar glatt på. Men vem är egentligen Booli?

Avsnitt 3 – Björn Gustafsson har köpt lägenhet

Björn har efter många visningar äntligen köpt den perfekta festlägenheten. Peppen är total! Men när Erik Haag och Nancy kommer på husesyn är polisen på plats. Har Björn blivit blåst? Och vad säger SBAB om Björns önskan att ha en fysisk fest?

Avsnitt 4 – Björn Gustafsson blir influencer

Björn har flyttat och har fullt upp. Det är katter, hundar, Boappa, Kalle Moraeus, Julia Frej – och festplanering. Men Nour El Refai verkar inte helt nöjd. Och vem är egentligen ordföranden i Björns bostadsrättsförening som vill sätta stopp för inflyttningsfesten?

Avsnitt 5 – Björn Gustafsson letar mullvad

Någon har bokat av festen. Björn börjar ana ugglor i mossen och startar en utredning. Det verkar finnas en mullvad i projektet. Hemliga möten äger rum och Kalle Moraeus lär sig att backa med släp. Men vem är egentligen mullvaden?

Avsnitt 6 - Björn Gustafsson i TV-debatt

Konflikten mellan Björn och Nour El Refai intensifieras och det är dags att göra upp i en TV-debatt. Det går vilt till bakom kulisserna – Björns nervositet eskalerar och Kalle Moraeus kämpar på med blöjbyten. Och vad har egentligen hänt med Carolas frisyr?

Håll dig uppdaterad!

Var först med att få veta när det släpps något nytt – genom att skriva upp dig nedan.

björn håller upp ett papper.

Var är du i boenderesan?

Vi är alla någonstans i boenderesan. För boenderesan är allt det där som handlar om att bo. Om lån och ekonomi, att ha koll på marknaden, att hitta rätt mäklare, att sälja och köpa eller bara piffa och fixa.

Och framförallt om att leva, om att trivas... och om att bo. Vi ger dig den kunskap och de verktyg du behöver för att själv ta kloka beslut kring ditt boende och din boendeekonomi.

För dig som letar nytt boende

Boenderesan kan handla om att vara på väg någonstans – kanske för att livet eller drömmarna förändras. Det är mycket att se fram emot, men också många frågor och funderingar. Vi hjälper till att göra resan enklare:

Hos Booli hittar du Sveriges största utbud av bostäder till salu.

I Bytabostadsguiden får du kunskap och vägledning när du ska köpa bostad.

Med Kontantinsatskollen kan du räkna ut vad du behöver i kontantinsats och få tips på hur du får ihop den.

Med vår tjänst Hittamäklare matchar vi dig med mäklarna som är bäst i ditt område.

Är ditt nya boende energieffektivt kan du få avdrag på räntan med vårt Gröna Bolån.

För dig som hittat ett boende du vill köpa

Vi lånar inte bara ut pengar till en bostad till en bra ränta. Vi vill att du själv ska känna att du har bra koll. Därför har vi tjänster och verktyg som gör det enklare och tryggare att köpa ett boende. Här är några:

Med hjälp av Booli kan du kolla värdet på bostaden du hittat eller andra bostäder i området.

Booli har Sveriges största utbud av slutpriser, så att du kan se vad andra betalat i området.

Här får du direkt besked om hur mycket du kan låna, vad det kostar och vilken ränta du får.

Då slipper du höra av dig till banken inför varje ny budgivning. Och du får förslag på alla bostäder som matchar ditt lånelöfte.

I Bytabostadsguiden får du kunskap och vägledning när du ska köpa bostad.

Vi vill hjälpa dig att göra din boenderesa tryggare. Och enklare. Se mer om vad vi kan erbjuda dig som blir kund hos oss.

För dig som ska bo kvar där du bor

Ja, ibland handlar boenderesan faktiskt om att bo kvar där man bor. Med allt vad det innebär – renoveringar, saker som går sönder, nya spännande projekt eller bara att bo. Men även då kan vi hjälpa till.

Med Boolis värderingstjänst kan du kolla och följa värdet på ditt boende.

Bo tryggare genom att vara ekonomiskt förberedd om något oförutsett skulle hända.

Med Räntematchen kan du jämföra din nuvarande räntekostnad med vad du skulle betala hos oss.

Om du funderar på att göra energibesparande renoveringar kan vi erbjuda dig vårt energilån, med rabatt.

För dig som funderar på att sälja din bostad

Att sälja sin bostad är ett stort beslut. Vi hjälper dig med den kunskap och de verktyg du behöver för att själv kunna göra de val som är bäst just för dig och din situation. Här är några av dem:

Med Boolis värderingstjänst kan du kolla och följa värdet på ditt boende.

Booli har Sveriges största utbud av slutpriser, så att du kan se vad andra betalat i området.

Med vår tjänst Hittamäklare matchar vi dig med mäklarna som är bäst i ditt område.

I vår guide kan du läsa om vad mäklaren tar betalt för och vad som är ett normalt mäklararvode.

I Bytabostadsguiden får du kunskap och vägledning när du ska sälja bostad.

För dig som vill veta mer om bostadsmarknaden

Det viktigaste för oss är att du ska kunna ta kloka beslut kring några av de viktigaste sakerna i livet – ditt boende och din boendeekonomi. Därför finns det ännu mer att förkovra sig i för dig som är vetgirig. Det här till exempel:

Rörlig eller bunden räntan? Spara eller amortera? Artiklar om det senaste inom boendeekonomi.

En blogg om ekonomi i allmänhet och boendeekonomi och boende i synnerhet.

Vår chefsekonom Robert Boije och boendeekonom Claudia Wörmann delar med sig av kunskap.

Varför gör vi ”Boendeekonomi är jättekul!” ?

Många tycker tyvärr att privatekonomiska frågor är tråkiga. Det är inte bra. Boendeekonomi måste vara jättekul för det är jätteviktigt. Vi på SBAB gör boendeekonomi jättekul med enkelhet, transparens och humor.

Boendeekonomi är jätteviktigt eftersom det ofta handlar om livets största ekonomiska beslut. Därför jobbar vi stenhårt för att göra Boendeekonomi jättekul. Därför har vi haft en humorshow på Globen om Boendeekonomi för 10 000 personer, och därför har vi gjort en musikvideo om Boendeekonomi som hittills haft hela 6,5 miljoner visningar.

Vi är envisa och fortsätter vårt arbete. Nu under den tredje säsongen ska vi göra boendeekonomi jättekul genom att hjälpa bostadslöse Björn på hans boenderesa mot världens största (digitala) inflyttningsfest. Det kommer bli jättekul. Häng med!